MİTSO Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı

06.08.2013 17:34

* MİTSO’nun Ekim ayı olağan meclis toplantısında oda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milas’ın tarih ve kültürel alanda önemli gelişmelere konu olduğunu söyledi.
* Meclis toplantısında Eylül ayı kesin hesap çizelgesi oybirliği ile kabul edildi.
* MİTSO Meclis Üyesi Veli Ulaş, Milas’a dört yıllık bir fakülte açılması için girişimde bulunulmasını istedi. Ulaş, meclis toplantısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Keşke her toplantı böyle olsa” dedi.

MİTSO’nun Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Eylül ayı kesin hesap çizelgesi, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında toplanan oda meclisi toplantısında meclis üyeleri oda faaliyetleri üzerin yapılan görüşmelerden memnuniyetlerini dile getirirlerken Meclis Üyesi Veli Ulaş “Keşke her toplantı böyle olsa” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılan toplantıda oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, Eylül ayı kesin hesap çizelgesini okudu. Okunan bütçe rakamları üzerine meclis üyelerinden söz almak isteyen çıkmayınca yapılan oylamada hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile Eylül ayı kesin hesap çizelgesi kabul edildi. Meclis Başkanı Reşit Özer oda çalışmaları konusunda söz almak isteyen olup olmadığını sorduğunda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna oda çalışmaları konusunda bazı açıklamalarda bulundu. 29 Ekim -1 Kasım tarihleri arasında yapılması tasarlanan Rodos Fuarı’nın iptal edildiğini belirten Enver Tuna “Yunanistan’da yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ilginin ve katılımın az olacağı düşünülmüş. Ayrıca Türkiye’den yeterli firma da başvuruda bulunmadığı için Rodos Fuarı iptal edildi” dedi. İlki bu yıl büyük bir başarıyla gerçekleştirilen Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ikincisinin yaklaşık 5 ay sonra yapılacağını anlatan Enver Tuna bu fuarın Milas için çok büyük bir önem taşıdığını belirterek “Geçen yılki fuar çok başarı geçmişti. Bu nedenle çita yüksek tutuldu. Bu yıl bu çitayı düşürme şansımız yok. Mutlaka Milas olarak başarılı olmak zorundayız. Bu nedenle herkesin katkısına ihtiyacımız var. Bu konuda Milas Ziraat Odası ile de yakın bir işbirliği içindeyiz. Bu yıl da başarılı bir fuar organizasyonu gerçekleştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Milas OSB çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, son günlerde başvuru sayısında artış olduğunu belirterek “Daha önceden OSB’de yer almak için 33 firma başvuruda bulunmuştu. Son günlerde Milas dışından dört yeni firma daha başvuruda bulundu. Biz burada daha çok Milaslı firmaların yer almasını istiyoruz. Bu nedenle hep birlikte Milaslıları OSB’de yer almaya davet edelim, bu yönde çaba gösterelim” dedi.

2 Kasım’da Ankara’da Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nın gerçekleştirileceğini ve bu şurada Ege Bölgesi’nin sorunlarının dile getirilmesi için geçen hafta sonu Manisa’da bir toplantı yapıldığını ve Ege Bölgesi’ndeki TOBB üyesi oda başkanlarının katıldığı toplantıda kendisinin de Milas’ın beklentilerini dile getirdiğini anlatan Enver Tuna bu toplantıda Muğla ilinin sanayi teşviki programına alınmasını ve Milas OSB’nin Söke demiryoluna bağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Milas’ın tarih ve kültür anlamında önemli gelişmelere konu olduğunu vurgulayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuna, Uzunyuva’da ortaya çıkartılan lahitin dünya arkeolojisi için çok önemli bir buluş olduğunun bilim adamları tarafından dile getirilmekte olduğunu anlatarak “Milas’ın Baltalı Kapı’dan başlayarak Uzunyuva ve çevresiyle birlikte turizme kazandırılması gerekiyor, Bu konuda herkese büyük görevler düşmektedir. Uzunyuva alanındaki kamulaştırmalar sadece Milas Belediyesi’nin üstüne yıkılamaz. Diğer kurumlar da bu konuda üzerlerine düşeni yapmalıdır” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’nın bu değerlendirmeleri üzerine söz alan aynı zamanda Milas Belediye Meclisi Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı da olan oda meclisi üyesi Mehmet Mat, Uzunyuva’daki istimlaklerin TKİ tarafından yapılması için anlaşma sağlandığını bildirdi.
Toplantıda söz alan MİTSO Meclis Üyesi Veli Ulaş da Milas’a bir fakülte kazandırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini anlattı. Uzun zamandır oda meclisinde böylesine verimli bir toplantının özlemini çektiklerini ve bu toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’nın yapmış olduğu açıklamalardan memnuniyetini belirten Veli Ulaş “Keşke her toplantı böyle olsa” diye konuştu,
Meclis Üyesi Kadir Karagülle de oda yönetimi tarafından Milas’ta yeni açılan işyerlerinin ziyaret edilmesini istedi.
Meclis toplantısının güzel bir ortamda gerçekleştiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat da tüm meclis üyelerine gösterdikleri olumlu yaklaşım nedeniyle teşekkür etti.