MUĞLA S. K. ÜNİVERSİTESİ – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE BAFA’DA EKOLOJİK TURİZM PROJESİ

MUĞLA S. K. ÜNİVERSİTESİ – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE  BAFA’DA EKOLOJİK TURİZM PROJESİ
20.01.2015 15:24

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Bafa Gölü’nde eko turizmin geliştirilmesi amacıyla proje ortaklığı başlatıldı. Projeye göre, 22 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da Kapıkırı köyünde proje ortaklarının, yöre halkının, turizmcilerin ve çeşitli kurum temsilcilerinin katılacağı bir toplantı yapılacak. Toplantıda, Bafa Gölü ve çevresinde ekolojik turizmin geliştirilebilmesi için yapılması gerekenler, yöre halkının ve turizmcilerin beklentileri ve önerileri değerlendirilecek.

Muğla S. K. Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Muammer Tuna‘nın başkanlığında yürütülen  projeye göre Bafa Gölü ve çevresinin eko turizm kapsamında nasıl değerlendirilmesi ve nelerin yapılması gerektiğine ilişkin bir araştırma yapılacak. Araştırma ile Bafa Gölü ve çevresinde uygulanmakta olan eko turizm faaliyetleri belirlenecek ve yöre halkının yaşadıkları alanda  eko turizme ilişkin neler yapabilecekleri ve nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda öneriler geliştirilecek. Proje kapsamında ayrıca Bafa Gölü ve çevresinde uygulanacak eko turizm konusunda, yerel yönetim ve kamu kuruluşlarına çeşitli öneriler sunulması amaçlanıyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bafa Gölü’nün tarihi, arkeolojisi, doğası ve sulak alan olması bakımından çok önemli bir göl olduğunu belirterek Bafa Gölü ve çevresinde doğaya uyumlu, çevreye zarar vermeyen bir turizm biçiminin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Reşit Özer “Bafa Gölü’nü bir taraftan kirlilikten kurtarmaya çalışıyoruz, bir taraftan da  çevresindeki insanlarıyla birlikte yaşatmaya çalışıyoruz. Bafa Gölü çevresinde yaşayan insanlar için ve turizmde yeni seçenekler arayan turizmciler için Bafa Gölü çok önemli bir potansiyele sahip. Eğer yörede eko turizm bilincini oluşturabilirsek hem gölün korunmasına önemli bir katkı sağlamış oluruz, hem de yöre halkının doğaya zarar vermeden ekonomik gelişimini sağlamış oluruz. Bu yüzden Muğla S. K. Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projeyi çok önemsiyoruz. Perşembe günü, Kapıkırı köyünde yöre halkıyla bir toplantı yaparak proje konusunda ilk adımı atmış olacağız” dedi.