MİTSO İLE YÜKSEKOKUL İŞBİRLİĞİ YAPACAK

06.08.2013 17:37

*MİTSO ile M.Ü.Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu arasında çeşitli konularda işbirliği yapılacak.
*MİTSO, Milas’taki işyerleri ile ilgili bir envanter hazırlanması için Yüksekokul Müdürlüğünden yardım isterken gelecek konuklara sunulmak üzere hazırlanacak hediyelik eşyalar Yüksekokul tarafından yapılacak.
*MİTSO ile Yüksekokul Müdürlüğü Milas’a bir fakülte kazandırılması ve Karia Araştırmaları Enstitüsü kurulması için de işbirliği yapacaklar.
Milas Ticaret Odası Yönetimi ile Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Milas’a bir fakülte kazandırılması ve Arkeoloji Bölümü veya Karia Araştırmaları Enstitüsü kurulması için çaba gösterilmesini kararlaştırdılar. MİTSO Yönetimi, Yüksekokul Müdürlüğünden Milas’taki işyerlerinin envanterinin çıkartılması konusunda destek isterken MİTSO’yu ziyaret edecek konuklara armağan edilecek hediyelik eşyalar ise Yüksekokul tarafından üretilecek.
Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Demir, Müdür Yardımcısı Ünal Dereli ve Yüksekokul Sekreteri Kemal Aksu MİTSO yönetimini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Oda ile Yüksekokul arasında işbirliği yapılacak konular ele alındı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna öncelikle Milas’a bir fakülte kazandırılması gerektiğini vurgulayarak bu konuda işbirliği yapılmasının önemini belirtti. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Demir ise şu anda Muğla Üniversitesi içinde fakülte olarak açılabilecek en uygun dalın Mimarlık Fakültesi olduğunu, Mimarlık Fakültesi açılırsa buna bağlı olarak da Arkeoloji Bölümünün Milas’ta kurulabileceğini bildirdi. Fakülte kurulabilmesi için öncelikli konunun bina sorunu olduğunu anlatan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Demir “Fakülte açılabilmesi için önce bina sorununu çözümlemek gerekiyor. Bu konuda Milaslılar çaba gösterirlerse, bina sorunu çözümlenirse Milas’a fakülte açmak mümkün olabilir. Bu konuda gayret göstermek gerekiyor” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da “Milas’a mutlaka bir fakülte kazandırılmasını istiyoruz. Bu konuda Oda olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Birlikte işbirliği yaparsak daha kolay sonuca ulaşabiliriz. Uzunyuva’da ortaya çıkan anıtmezar, Milas ve yakın çevresindeki 27 antik kent ve ören yeri, buralarda sürmekte olan yabancı kazılar Milas için arkeolojiyi öne çıkarıyor. Bu altyapının değerlendirilerek Milas’a bir arkeoloji bölümü açılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Görüşme sırasında Muğla Üniversitesi’nin durumuna göre en kolay açılabilecek fakültesinin Mimarlık Fakültesi olduğu, buna bağlı olarak arkeoloji bölümünün açılabileceği veya Milas’a bir Karia Araştırmaları Enstitüsü kurulması ve yönde çaba gösterilmesi korusunda görüş birliğine varıldı.
Öte yandan yapılan görüşmede MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna Milas’taki işyerlerinin envanterinin çıkarılmasını istediklerini belirterek bu konuda Yüksekokul Müdürlüğünden yardım istedi. Ayrıca MİTSO’yu ziyaret edecek konuklara armağan edilmek üzere çeşitli hediyelik eşyaların da Yüksekokul tarafından hazırlanması için bir çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
Ziyaret sırasında Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu yöneticileri MİTSO yönetimine Yüksekokul’da hazırlanmış çini bir tabak armağan ettiler.