MİTSO VE MİLAS BELEDİYESİ EL BİRLİĞİYLE TANITIM FUARLARINA

30.09.2013 11:34

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, ziyaret ettiği Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Milas’ın tanıtımı için fuarlara katılma konusunda aktif işbirliği yapmayı kararlaştırdı.

Seçimlerin ardından MİTSO’ya yapılan kutlama ziyaretlerine karşılık nezaket ziyaretlerini sürdüren MİTSO Yönetimi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etti. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sami Kont ve Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit ve Ömer Eliş; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında MİTSO’nun yeni yönetimi olarak Milas ve ürünlerinin tanıtımı konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Öncelikle Milas zeytin ve zeytinyağının coğrafi işaret olarak tescillenmesi ve patentinin alınması için yoğun çaba harcamaya devam ediyoruz. Milas – Bodrum Havalimanı’na ihracat gümrüğü kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca havalimanına Milas ürünlerinin sergileneceği bir stant açmak için girişimlerde bulunduk. Milas halısına daha önceki yıllarda Sümerbank tarafından alınmış olan coğrafi işaret patentinin Milas’a kazandırılması için de çalışmalarımız var. Tüm amacımız, Milas’ı ve ürünlerini hem yurtiçinde, hem yurtdışında tanıtabilmek” diye konuştu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın tanıtımı için yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarların da büyük önem taşıdığını belirterek “Bunun için belediyemizle el birliği, işbirliği yapmak istiyoruz. Milas hepimizin. Milas’ın tanıtımı hepimize düşen bir görev. Bu konuda belediyemizle daha üst düzeyde, daha aktif bir işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da MİTSO Yöneticilerinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yıllardır belediyemizle MİTSO arasında güzel bir diyalog ve işbirliği var. Bundan sonra da bu işbirliğinin süreceğine yürekten inanıyorum. Milas’ın tanıtımı elbette hepimiz için çok önemli. Bu amaçla MİTSO ile işbirliği yaparak fuarlara daha aktif şekilde katılmak bizim de arzu ettiğimiz bir şey. Bu konuda yapacağımız işbirliğinin Milas’ın önünü açacağına inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıda, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında yakın, orta ve uzun vadede gerçekleşecek fuarlarda işbirliği yapmak için fuar takvimleri konusunda diyalogun sürdürülmesi kararlaştırıldı. DSCF4344