MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA uyardı : BÜYÜK ŞEHİR OLUNCA İLÇE ODALARI KAPANABİLİR

06.08.2013 17:52

*Büyük Şehirlerde ancak bir odanın bulunacağını belirten Enver Tuna “Geçici madde ile var olan odalar varlıklarını sürdürürler, deniyor. Ancak bir süre sonra bu da kaldırılabilir. O nedenle aldığımız akreditasyon belgesi şimdi daha büyük önem kazanıyor. Odanın kapanmaması için üyeleriyle, meclisiyle, yönetimiyle daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı olağan Meclis toplantısında gündem dışı bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, “Büyük Şehir”lerde ancak bir odanın bulunacağını belirterek “Bir süre sonra ilçe odalarını kapatabilirler” diye konuştu. Bu nedenle MİTSO’nun almış olduğu akreditasyon belgesinin şimdi daha büyük bir anlam ve önem kazandığını belirten Enver Tuna “Bundan böyle odamızın kapanmaması için üyelerimizle, meclisimizle, yönetimimizle daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

MİTSO’nun Kasım ayı olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında toplandı. Reşit Özer, Ekim ayı bütçesinin görüşülmesiyle ilgili tek gündem maddesi üzerine toplantıyı açtı. Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Ekim ayı bütçe rakamları, gelir ve gider denk bir şekilde 692 bin 478 TL olarak oybirliği ile onaylandı.

Daha sonra gündem dışı söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, 16 Kasım’da Ankara’da düzenlenen bir törenle, MİTSO’nun 27 oda ve borsayla birlikte akreditasyon belgesi aldığını belirterek “Böylece MİTSO’nun AB standartlarında hizmet kalitesine sahip olduğu belgelenmiş oldu. Akreditasyon belgesi üç yıllığına verildi. Üç yılın sonunda yeniden denetleneceğiz. Eğer hizmet kalitemizde yükselme varsa akreditasyonumuz bir kez daha onaylanacak. Bu nedenle, bundan böyle çalışmalarımızı daha da geliştirmek durumundayız” dedi. Enver Tuna, bir süre önce TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Muğla’nın da “Büyük Şehir” kapsamına alınmasıyla ilgili yasal düzenlemeye dikkat çekerek “Yasaya göre, Büyük Şehir’lerde sadece bir oda olabiliyor. Yasaya eklenen geçici maddede ise şu an var olan odaların varlıklarını sürdürebilecekleri bildiriliyor. Ancak her an için çıkarılacak bir yasa ile bu durum değişebilir ve ilçe odaları kapatılabilir” dedi. Bu durumda MİTSO’nun almış olduğu akreditasyon belgesinin daha büyük bir anlam ve önem kazandığını belirterek şunları söyledi :

“Almış olduğumuz akreditasyon belgesi, gelecekte odamızın kapatılıp kapatılmaması için çok büyük bir önem kazanıyor. Hizmet kalitemizi belgeleyen akreditasyon belgesi, odamızın varlığını sürdürebilmesi için çok daha önemli hale geliyor. Ancak bu burada kalmamalı. Üyelerimizle, Meclisimizle, Yönetimimizle daha çok çalışmalıyız. Daha çok proje üretmeliyiz. Hizmet kalitemizi daha da geliştirmeliyiz. Bulunduğumuz seviyeyi asla yeterli görmemeliyiz. Yoksa yapılacak bir yasa değişikliği ile Büyük Şehir yasasının geçici maddesi iptal edilerek ilçelerin odaları kapatılabilir. Buna hazırlıklı olmalıyız. Odamızın kapatılmaması için daha çok çalışmalı, daha çok proje üretmeliyiz”.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna daha sonra son bir aylık dönemdeki çalışmalarla ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi verdi. Enver Tuna geçen hafta içinde Milliyet Ege ekinde Feyzi Hepşenkal’ın köşe yazısında Milas fuar alanından söz ettiğini anlattı. Tuna, yazının başında sanki çok kötü bir sonuç çıkacakmış gibi bir hava olduğunu ancak yazının son bölümünde Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı düzenleyenlerin çok hoş bir şekilde övüldüğünü anlattı.

Toplantıda başka söz almak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından kapatıldı.

From: olcay_akdeniz@hotmail.comTo: gulaytac@hotmail.deSubject: MİTSO Ekim ayı Meclis toplantısıDate: Fri, 23 Nov 2012 14:23:03 +0200