AKP İlçe Yönetiminin MİTSOyu ziyaretinde konuşan Enver Tuna;MİLAS OSB İÇİN HER TÜRLÜ TAAHHÜDÜ VERMEYE HAZIRIZ

06.08.2013 17:52

*Milas OSB’deki tıkanıklığın nedeni öğrenmek istediklerini belirten AKP yöneticileri sorunun aşılması için gerekirse Sanayi Bakanlığından randevu alınarak Ankara’ya gitmeyi önerdi.
*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, AKP İlçe Yönetiminin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “OSB Milas’ın geleceğidir. OSB’nin gerçekleşmesi için her türlü taahhüdü vermeye hazırız” dedi.
AKP Milas İlçe Yönetim Kurulu MİTSO Yönetimini ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit ile bir süre görüşen AKP’li yöneticiler özellikle Milas OSB’deki gelişmeler hakkında sorular yönelttiler.
AKP Milas İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demir ve parti yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, odanın akreditasyon belgesi almaya hak kazandığını belirterek “Artık odamız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun deyişi ile beş yıldızlı hizmet kalitesine eriştiğini belgelemiş bulunuyor. Bu akreditasyon onayı üç yıllık süre için geçerli, üç yıl sonra yapılacak denetimde hizmet kalitemizde iyileşme varsa akreditasyonumuz devam edecek. Eğer bugüne göre bir gelişme olmamışsa akreditasyon belgemiz iptal edilecek. Bu nedenle çok çalışmak zorundayız” dedi. Milas’ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerin öne çıkarılarak turizmden yeterince pay almasını istediklerini anlatan Tuna “Özellikle Hakatomnos anıtmezarının ortaya çıkmasıyla birlikte Milas’ın önemi bir kat daha artmıştır. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay da Hekatomnos anıtına çok önem veriyor. O alanın bir arkeopark olarak düzenlenerek turizme açılmasıyla birlikte Milas’a çok sayıda turistin geleceğine inanıyorum. Ancak Milas’ta bugün beş yıldızlı bir otelimiz yok. Pek çok üyemize Milas’a beş yıldızlı bir otel yapmaları için öneride bulunduk. Ancak bir türlü yanaşmadılar. Siz de çevrenize bu konuda telkinde bulunun, girişimlerde bulunun, Milas’a beş yıldızlı bir otel kazandıralım” dedi.
Hekatomnos anıtmezarının Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da bir numaralı konusu olduğunu ve buraya çok önem verdiğini belirten AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir’in MİTSO’da bulunma nedenlerinden birisinin de Milas OSB Milas OSB’nin son durumunu öğrenmek olduğunu söyledi. Bülent Demir’in “OSB’de bir tıkanmışlık var gibi görünüyor. Bunları öğrenmek için geldik” diyerek Milas OSB’deki son gelişmeleri sorması üzerine Enver Tuna, OSB’de yaşanan son gelişmeleri anlattı. Tuna şöyle konuştu;
“Milas OSB bizim öncelikli konumuzdur. OSB Milas’ın geleceğidir. Bu nedenle OSB’yi gerçekleştirmek için yıllardır çalışıyoruz. Çok önemli aşamalardan geçtik. Son olarak arazinin altyapı projelendirme işine takılıp kaldık. Hazırlanan projeyi bakanlığın onaylamasını bekliyoruz. Proje onaydan çıkarsa orada altyapı çalışmaları başlayacak. Bakanlık, hazırlanan projeyi onaylamıyorum, derse yeni proje hazırlanacak. Biz bu noktada tıkandık kaldık. Muğla Milletvekilimiz Ali Boğa da destek veriyor ama bir türlü Bakanlıktan onayı çıkartamıyoruz. Onaylanma sürecinde bize denilen, arazinin eğimli oluşu. Ancak yıllar öncesinden arazinin planlanması yapılırken, kamulaştırması yapılırken eğimli olduğu görülmedi mi? Şimdi ne oldu da eğimi öne sürüyorlar, anlamış değiliz. Bir kere arazinin eğimi nedeniyle kanalizasyon hattı yapımında sorun çıkacağını söylediler. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Muhammet Tokat, OSB’nin her türlü evsel atığının Milas’ın arıtma tesisine aktarılabileceğinin sözünü verdi. Bu durumda bizce bir engel yok. Tek beklentimiz, altyapı projelerinin bir an önce onaydan çıkması. Konuyu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da anlattık. O’nun da desteğini aldık. O da gösterilen engellere tepki göstererek, ‘olur mu öyle şey?’ dedi. Birileri bizi bıktırmaya çalışıyor. Belki de bıktırıp vazgeçmemizi istiyorlar. Fakat biz bu konuda kararlıyız. Olanca gücümüzle bu işin gerçekleşmesine çalışıyoruz. Gelinen bu noktadan artık geri dönüş yok. Milas’ın geleceğiyle kimse oynayamaz, oynamamalı. Ne istiyorlarsa yapalım. Taahhüt ise taahhüt verelim. Biz Milas OSB’nin yapılabilmesi için her türlü taahhüdü vermeye hazırız. Başka yerlerde OSB arazisi var fakat yatırımcı yok. Bizde OSB arsasından daha çok yatırımcı talibi var. Olmaz böyle şey. Bu konu bir an önce çözümlenmek zorunda”.
AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir de Milas için OSB’nin önemini bildiklerini belirterek “Biz de OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Gerekirse bu konuda Bakandan bir randevu alalım ve hep birlikte gidip konuyu anlatalım. Bu işin bir an önce çözümlenmesini isteyelim” dedi.