TOBB – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLERE 20 BİN LİRALIK KIRTASİYE YARDIMI YAPILDI

06.08.2013 17:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği – TOBB, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla MİTSO’ya 20 bin lira gönderdi. TOBB’den gelen parayla okul çantaları ve kırtasiye yardım paketleri oluşturan MİTSO yönetimi, ilçe merkezi ve köylerdeki ilköğretim okullarının belirleyerek Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettiği ihtiyaç listesine uygun olarak yardım paketlerini dağıttı. Milas 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda öğrencilere armağan paketlerini Kaymakam M. Bahattin Atçı ile MİTSO yönetimi birlikte verdiler.

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılması amacıyla MİTSO’ya 20 bin TL gönderen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği – TOBB, bu kez ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine yardımda bulunulması amacıyla MİTSO’ya yine 20 bin lira gönderdi. Enver Tuna başkanlığındaki MİTSO Yönetim Kurulu, ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere yardım paketleri oluşturabilmek için oda üyesi kırtasiyecilerden teklif topladı. Verilen en düşük teklif üzerine tüm teklif verenlerden eşit miktarda kırtasiye malzemesi satın alındı. Daha sonra ilköğretim okullarının belirleyip Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettikleri ihtiyaç listelerine göre oluşturulan okul çantaları ve kırtasiye malzemeleri okul müdürlerine teslim edildi. Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Han ile Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cuma Bozkurt ve Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, 23 Nisan İlköğretim Okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin armağan paketlerini birlikte teslim ettiler.

Öğrencilere armağan paketlerinin verilmesi sırasında kısa bir konuşma yapan Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olan yardım paketlerinin oluşturulması için kaynak ayıran TOBB yönetimi ile bu yardımın ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmasına katkıda bulunan MİTSO yönetimine teşekkür etti.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy da son yıllarda ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım edilmesinin kurumlar arasında giderek yaygınlaştığını belirterek “Bu yardımlar sayesinde birçok öğrencimiz artık daha kolay öğrenimlerini sürdürebilmektedirler. Bu tür yardımlarda bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ise TOBB’nin Ramazan ayında da Milas’taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 20 bin TL gönderdiğini anımsatarak “TOBB, MİTSO gibi odalardan topladıkları ödentilerle bir bütçe oluşturuyor. Bu bütçe içersinden de zaman zaman ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli yardımlar yapılıyor. TOBB yönetimi bu bağlamda ilköğretim öğrencilerimiz arasında yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için MİTSO’ya 20 bin lira gönderdi. Biz de odamız üyesi tüm kırtasiyecilerden teklif alarak ve en düşük teklife göre tüm teklif verenlerden eşit miktarda okul çantası ve kırtasiye malzemesi satın alarak yardım paketleri oluşturduk” dedi. Enver Tuna öğrencilere yönelik bu tür yardımları gelecek yıllarda da sürdüreceklerini bildirdi.