MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ 23 ÜRÜNÜ ZEYTİNPARK’TA

19.11.2021 15:18

Muğla’nın 23 coğrafi işaretli ürünü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yatağan – Milas – Aydın kavşağına açılan Zeytinpark’ta sergilenip satışa sunuluyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla’nın coğrafi işaretli 23 ürününün  MUTSO’nun Yatağan kavşağındaki Zeytinpark‘ta satışa sunulduğunu bildirdi. Coğrafi işaretleri Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Marmaris Ticaret Odası tarafından alınmış olan toplan 23 ürünün Zeytinpark’ta satışa sunulmaya başladığını anlatan Mustafa Ercan, Reşit Özer’e Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Muğla saraylısı tatlısı armağan etti. Mustafa Ercan Zeytinpark’ta sergilenip satışa sunulan Muğla saraylısı, Muğla göce tarhanası, Muğla beyaz mermeri, Muğla köftesi, Kavaklıdere cevizi, Ula sarımsağı, Datça nurlu bademi, Gökova susamı, Muğla kebabı, Muğla yayla kavunu, Dalyan narı, Muğla simidi, Muğla çam balı, Marmaris çam balı, Bodrum Mandalinası, Milas tepsi böreği, Milas el halısı, Seydiler kilimi, Milas yağlı zeytini, AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı, Fethiye kaya halısı, Üzümlü dastarı ve Fethiye tahininin tanıtımı için bir de broşür hazırladıklarını ifade etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan‘ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtılıp satışa sunulması amacıyla Zeytinparkı açtıkları için Ercan’a teşekkür etti. MİTSO’nun Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli zeytinyağına sahip olduğunu belirten Reşit Özer, yakında Milas yağlı zeytini için de AB’den coğrafi işaret alacaklarını sözlerine ekledi.Reşit Özer,  Muğla’nın 23 coğrafi işaretli ürününün tanıtımı amacıyla bir broşür hazırlattıkları için de Mustafa Ercan’a teşekkür ederek üzerinde UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Beçin Kalesi ve Ortaçağ kentinin bir fotoğrafının olduğu anı tabağı armağan etti.