MİTSOda rakipsiz seçim… S.Çamlıbelen ile N.Güçlü yeni Meclis üyesi oldular

06.08.2013 17:41

*Tek liste halinde gidilen seçimlerde 1. No’lu meslek komitesinden Soner Çamlıbelen, 3 No’lu meslek komitesinden ise Nail Gaçlü, MİTSO’nun yeni meclis üyeleri oldular.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda çeşitli nedenlerle boşalan 1 ve 3 No’lu meslek komitelerinin asıl ve yedek üyelikleri için seçim yapıldı. MİTSO Yönetiminin oluşturduğu listelere rakip çıkmayınca iki ayır meslek komitesinde tek liste halinde gidilen seçim sonucunda 1 No’lu meslek komitesinden seçilen Soner Çamlıbelen ile 3 No’lu meslek komitesinden seçilen Nail Güçlü aynı zamanda oda meclisinin de yeni üyeleri oldular.

MİTSO’da çeşitli nedenlerle boşalan 1 ve 3 No’lu meslek komitelerinin boşalan asıl ve yedek üyelikleri için Milas İlçe Seçim Hakimliği ve İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından 12 Ekim Çarşamba günü seçim yapıldı. MİTSO’nun 1 No’lu meslek komitesinde 1 asıl ve 3 yedek üyelik ile bu meslek grubundan seçilen Çetin Sağıroğlu’nun çekilmesiyle oda meclisi üyeliği boşalmıştı. 3 No’lu meslek komitesinde ise 1 asıl, 3 yedek üyelik ile bu meslek grubundan meclis üyesi olan Boztaş Tarım, Su Ürünleri Ltd. Şirketi’nde hisse devri nedeniyle Halis Şahin’in meclis üyeliği sona ermişti.

1 ve 3 No’lu meslek komitelerindeki seçimlere, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’nın öncülüğündeki yönetimin oluşturduğu listelere rakip çıkmayınca tek liste halinde gidildi. Saat 17.00’ye dek süren oy verme süresinin sonunda 1 No’lu meslek komitesinde kayıtlı oda üyesi 127 seçmenden 23 seçmen, 3 No’lu meslek komitesinde ise kayıtlı150 seçmenden 26 seçmen oy kullandı. Seçimlere, rakip çıkmayışı nedeniyle tek liste halinde gidilmesi, seçimlere katılımı oldukça düşürdü. MİTSO yönetimi ise, başta Meclis Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna olmak üzere seçim boyunca oy kullanmaya gelen seçmenlere yakın ilgi gösterdiler.

Saat 17.00’de İlçe Seçim Müdiresi Havva Ömercioğlu ile seçim görevlileri tarafından açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre 1 No’lu meslek komitesinin asıl üyeliğine Uçarlar Çift Cam Üretim ve Pazarlama, Mühendislik İnşaat, Taahhüt, Su ve Tarım Ürünleri, Turizm, İthalat, İhracat, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi seçildi. Yedek üyeliklere ise Akaylar Makine, Turizm, Gıda, İnşaat, İthalat, İhracat, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi, Kumsan Kum Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi ile Kutlu Madencilik, Nakliye, Petrol Ürünleri Dağıtım, Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şirketi seçildiler.

1 No’lu meslek komitesine ise asıl üye olarak şahıs firması olan Akuavet Su Ürünleri ve Süs Hayvanları ve Malzemeleri – Nail Güçlü seçildi. Yedek üyeliklere ise Akua-Nal Deniz Ürünleri ve Malzemeleri Pazarlama, Taşıma, İthalat, İhracat, Ticaret ve Sanayi Ltd. Şirketi, Göktepe Ticaret – İlgin Göktepe ile Derin Su Ürünleri Üretim ve Ticaret Ltd. Şirketi seçildiler.

Seçim sonuçlarına göre 1. No’lu meslek komitesinden asıl üyeliğe seçilen Soner Çamlıbelen ile 3 No’lu meslek komitesinden asıl üyeliğe seçilen Nail Güçlü MİTSO’nun yeni meclis üyeleri oldular.

MİTSO’daki 1 ve 3 No’lu meslek komitelerinde yapılan seçimler ve seçim sonuçları konusunda bir açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna şunları söyledi:

“Odamızda 1 ve 3 No’lu meslek komitelerinde çeşitli nedenlerle asıl ve yedek üyeliklerde boşalmalar olmuştu. Buna bağlı olarak meclis üyeliklerinde de 2 üyelik düşmüştü. Bu nedenle yapılan seçimlere yönetimimizin hazırlamış olduğu listelere rakip çıkmadı ve seçimlere tek liste halinde gidildi. Seçim öncesinde ilgili meslek komitelerinin üyelerine gerek gazete ilanlarıyla, gerek tek tek telefon mesajlarıyla, hatta bizzat telefon ederek ulaştık ve seçimlere davet ettik. Ancak her iki meslek komitesi seçiminde de katılım oldukça az oldu. Seçimlere, yönetimimizin hazırlamış olduğu tek liste ile gidilmiş olması; bir yanıyla üyelerimizin yönetimimize olan takdir ve güven duygusunun, bir yanıyla da tartışmasız ve kesin desteğinin en güzel ve en anlamlı göstergesi olmuştur. Hem bu seçimlerde, hem de genel anlamda sürdürdüğümüz çalışmalarımızda yönetimimize güven duyarak destek veren tüm üyelerimize, MİTSO Yönetimi olarak en içten saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her zaman üyelerimizin desteğine ve güvenine layık olmaya çalıştık ve bundan sonra da çalışacağız. Üyelerimizin ve Milas kamuoyunun bu seçimlerde bir kez daha kanıtlanmış olan açık ve kesin desteği sürdüğü sürece çok daha üretken, verimli çalışmalar ortaya koyacağız. Bu desteğin verdiği şevkle bundan sonra daha da çok çalışarak üyelerimize ve Milas kamuoyunun duymakta olduğu takdir, güven ve desteğe layık olmaya çalışacağız”.