Sisteme katılan Oda ve Borsa üyeleri yararlanabilecek: GÜVENLİ TİCARET SİSTEMİ İLE 540 GÜNE KADAR VADE İMKANI SAĞLANDI

18.12.2020 15:52

T.C. Ziraat Bankası A. Ş. ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında yapılan protokol ile Oda ve Borsa üyelerinin katılabileceği “Güvenli Ticaret Sistemi” kapsamında, kendi aralarında yapacakları ticari işlemlerde 540 güne kadar vade imkanından yararlanabilecekler. “Güvenli Ticaret Sistemi Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı” adıyla uygulamaya koyulan protokolden MİTSO üyelerinin de yararlanabilmesi için T.C. Ziraat Bankası Milas Şubesi ile MİTSO arasında protokol imzalandı.

MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, T.C. Ziarat Bankası Milas Şube Yöneticisi Mehmet Akduru, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer

TOBB üyesi Oda ve Borsa üyelerinin sisteme katılmaları halinde kendi aralarında yapacakları ticari işlemlerde banka garantisi ile tahsilatların gerçekleştirilebilmesi ve ÖKS/POS üzerinden yapacakları ödemeler için 540 güne kadar vade imkanı sağlanıyor. “Güvenli Ticaret Sistemi – Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Ürünü Finansmanı” adıyla oluşturulan sisteme göre; Oda ve Borsaların üyesi alıcı firmalar, yine aynı şekilde Oda ve Borsaların üyesi tedarikçi firmalardan yapacakları tedarik alımlarında özel vade ve finansla avantajlara sahip olacaklar. Sistem içinde yer alan ve sistem içindeki tedarikçi bir işletmeden alım yapan işletmeler, alımlarında 540 güne kadar vade imkanı ve taksitlendirme imkanı sağlayan ÖKC/POS/Üye İşyeri-Kart sahibi olabilecekler. Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı ürünü olan banka ticari kart ürünü Bankkart Başak aracılığıyla, sisteme dahil olan işletmeler arasında yapılacak ticari işlemlerde esnek vade ve eşit taksit olarak adlandırılan iki farklı türde işlem yapabilecekler. Sisteme dahil olan işletmeler arasında ÖKC/POS üzerinden yapılacak alımlarda esnek vade ve eşit taksit imkanının yanısıra 540 güne kadar da vade tanınabilecek.

T.C. Ziraat Bankası A. Ş ile TOBB arasında yapılan protokol ile uygulamaya koyulan ve TOBB üyesi Odaların ve Borsaların üyelerinin katılıp yararlanabilecekleri “Güvenli Ticaret Sistemi – Bankart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı” sistemi kapsamında T.C. Ziraat Bankası Milas Şubesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası arasında bir protokol imzalandı. T.C. Ziraat Bankası Milas Şubesi adına Şube Yöneticisi Mehmet Akduru‘nun, MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in imzaladığı protokol kapsamında MİTSO üyeleri de sisteme dahil olmaları durumunda sistem içindeki tedarikçi işletmelerden yapacakları ticari işlemlerde ödeme garantisine sahip olarak esnek vade ve eşit taksit imkanlarından yararlanabilecekler.

MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer, T.C. Ziraat Bankası ile yapılan protokolün Oda üyelerine hayırlı olmasını dileyerek “Salgın sürecinde, TOBB’un Ziraat Bankasıyla yaptığı işbirliği sayesinde üyelerimize yeni bir imkan sunduk. Ziraat Bankası Milas Şubesi ile yaptığımız protokol ile sisteme dahil olacak üyelerimiz; ödeme garantili, esnek vadeli, eşit taksit imkanlı ve 540 günü kadar vade sağlayabilen alım ve 540 güne kadar vadeyle ödeme yapabilen bir imkandan yararlanabilecekler. Üyelerimizi bu sisteme katılmaya davet ediyorum” dedi.