Milas Emlak Müşavirleri Derneği MİTSO’da toplandı. EMLAKÇILAR SORUNLARINI MİTSO’DA DİLE GETİRDİLER.

Milas Emlak Müşavirleri Derneği MİTSO’da toplandı.   EMLAKÇILAR SORUNLARINI MİTSO’DA DİLE GETİRDİLER.
02.08.2019 17:10

Milas Emlak Müşavirleri Derneği Milas Ticaret ve Sanayi Odasında toplandı. Toplantıda emlakçılık iş kolundaki yasal düzenlemeler ve kaçak olarak emlakçılık yapanlarla ilgili önlem alınması istendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan Emlak Müşavirleri Derneği toplantısına Muğla Emlakçılar Odası Başkanı Ziya Ercan, Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Yetgin’in de katıldığı toplantıda emlakçıların sorunları tartışıldı. Toplantının açılış konuşmasını ise MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yaptı. Özer konuşmasında Emlak Müşavirleri Derneği ile her zaman MİTSO olarak yakın bir işbirliği ve iletişim içinde olduklarını belirtti. Son dönemde ekonomide yaşanmakta olan durgunluğun Milas’taki emlak satışlarını da etkilediğini anlatan Reşit Özer, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2019 yılı Haziran ayı konut satış istatistiklerine göre; Muğla ilinde; Konut satışları %47,2 azaldı. Muğla’da konut satışları 2019 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %47,2 oranında azalarak 906 oldu. Bu satışların 239’u ilk satış, 667’si ikinci el satış olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ve Muğla ilinde yaşanan bu düşüş hiç kuşkusuz Milas’a da yansıdı. Konut satışlarında, İstanbul 10 060 konut satışı ve %16,4 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 5 430 konut satışı ve %8,9 pay ile Ankara, 3 390 konut satışı ve %5,5 pay ile Antalya izledi. Muğla ise Türkiye genelinde %1,5’lik payla 20. sırada yer aldı. Bu dönemde ipotekli satışlar¹ %81,9 azaldı. Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %81,9 oranında azalış göstererek 114 oldu” dedi ve Emlakçılara toplantılarında başarılar diledi.

Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık da konuşmasında MİTSO’nun desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek Reşit Özer’e teşekkür etti. Toplantıda daha sonra emlakçılık işkolunun sorunları dile getirilerek sektörde kaçak emlakçılık yapanlara karşı önlem alınması istendi.