Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’dan MİTSO’da dostluk ve işbirliği çağrısı: “TURİZM, TİCARET VE KÜLTÜR, ARACILIĞIYLA YUNANLAR VE TÜRKLER DAHA DA YAKINLAŞMAKTADIR”

02.08.2019 16:50

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek dostluk ve işbirliği mesajı verdi. Başkonsolos Papoulia, MİTSO’yu ziyaret amacının Türk ve Yunan Ticaret Odaları arasındaki ilişkileri güçlendirmenin yollarını aramak olduğunu belirtti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Başkonsolos Papulia ve eşini Uzunyuva Arkeolojik sit alanı ve Hekatomnos Anıtmezarını gezdirdi.

Türk ve Yunan Ticaret Odaları arasındaki ilişkileri güçlendirmenin yollarını aramak amacıyla Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, MİTSO’yu ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Mehmet Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal tarafından konuk edilen Başkonsolos Agyro Papoulia, ziyaretin amacının Türk ve Yunan Ticaret Odaları ile ilişkileri güçlendirmenin yollarını aramak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Büyük bir mutlulukla bugün burada Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ediyorum. Milas bölgesi, Muğla ilinin ve Batı Türkiye kıyılarının en önemli üretim ve ekonomi merkezlerinden birisidir. Burada bulunmamın ve Başkan sayın Reşit Özer ile görüşmemin amacı, Yunan Ticaret Odaları ile ilişkileri güçlendirmenin yollarını aramaktır. Turizm, taşımacılık, ticaret ve kültür aracılığıyla iki komşu halk, Yunanlar ve Türkler daha da yakınlaşmaktadır”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Milas’ın ekonomi ve turizm potansiyelini anlatarak “Biz de Yunanistan ile, özellikle de Muğla’ya komşu Yunan Adaları ile dostluk ve işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Yunan adalarıyla turizm ve ticaret konularında işbirliği yapmak istiyoruz” diye konuştu. Yunan konuklarına Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerini de tanıtan Reşit Özer, Başkonsolos Papoulia ve eşi Nikos Stefanou ile Konsolosluk tercümanı Sertan Aslantürk‘e coğrafi işaretli Milas tepsi böreği ile çeşitli börekler ikram etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra Yunan konuklarını UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’na götürdü. Burada Müze Müdiresi Gülnaz Savran ve müze arkeologları Yunan konuklara anıtmezar hakkında bilgiler verdiler. Başkonsolos Papoulia, Uzunyuva ve Hekatomnos Anıtmezarı’ndan çok etkilendiğini belirterek Müze Müdiresi Gülnaz Savaran’a teşekkür etti.