* MİTSO Yönetimi AKP İlçe Yönetimi’ni ziyaret etti.

19.09.2013 13:40

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer;

“BANKALARIN İKİNCİ ŞUBELERİNİ AÇMALARINI İSTİYORUZ”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, AKP Milas İlçe Yönetimini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Milas’ın ekonomik gelişimi hakkında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bodrum’da 87 banka şubesi olduğunu belirterek “Milas’ta ise 16 banka şubesi var. Bankalarımızın Milas’ta daha iyi hizmet verebilmek için ikinci şubelerini açmalarının zamanı gelmiştir” dedi.

MİTSO Yönetimi, seçimlerin ardından yapılan kutlama ziyaretlerine karşılık iadeyi ziyaretlerini sürdürüyor. MİTSO Yöneticileri bu amaçla AKP Milas İlçe Yönetimini ziyaret ettiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit ve Ömer Eliş’ten oluşan MİTSO Heyeti AKP Milas İlçe Yönetimini ziyaret etti. AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan MİTSO Yöneticileri partililerle bir süre Milas’ın ekonomisi konusunda söyleşide bulundu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda yönetimi olarak sürdürdükleri çalışmalar hakkında AKP yöneticilerine açıklamalarda bulunurken Milas ekonomisinin gelişebilmesinin en önemli koşulunun Milas OSB’nin bir an önce tamamlanması olduğunu vurguladı. OSB’de, gelinen aşamada yaşanmakta olan tıkanıklığın aşılabilmesi için Ankara’ya gidiş hazırlıklarını anlatan Reşit Özer sorunun aşılabilmesi için mutlaka Bakanla görüşülmesi gerektiğini vurguladı ve AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın Bakanla randevu alınmasının beklendiğini söyledi.

AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ise kısa bir süre önce Muğla Milletvekili Ali Boğa ile bu konuda tekrar görüşüldüğünü ve Ali Boğa’nın Milas OSB’nin bir an önce bitirilmesini samimi bir şekilde istediğini söyledi. Bu konuda önce bakanlık müsteşarı ile görüşülmesinin ve eğer sorun aşılamazsa Bakanla randevu istenmesi görüşünün ağırlık kazandığına değinen İlçe Başkanı Bülent Demir, Ankara’ya gitme konusunda kararlılıklarını vurguladı.

Ziyaret sırasında, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda yönetimi olarak sürdürdükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. MİTSO’nun da hisse sahibi olduğu BALO Projesi kapsamında ilk yük treninin yapılan törenle Manisa’dan yola çıktığını ve Almanya’nın Münih ve Köln kentlerine uğurlandığını ve bu projenin zamanla daha büyüyüp gelişeceğini anlattı.

MİTSO olarak Milas – Bodrum Havalimanı’na ihracat gümrüğü açılmasını talep ettiklerini anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Milas ekonomisinin daha da gelişmesini hedefliyoruz. Örneğin bugün için Bodrum’da 87 banka şubesi var. Milas’ta sadece 16 banka şubesi bulunuyor. Bu nedenle Milas’taki bankaların artık ikinci şubelerini açmalarının zamanının geldiğine inanıyoruz. Bankalar ikinci şubelerini açarlarsa hem gençlerimize yeni bir iş kapısı açılmış olur, hem de Milaslıların bankalardaki işlemleri daha çabuk yapılabilir. Bu nedenle bankalarımızın Milas’ta ikinci şubelerini açmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Milas’a getirilmesi düşünülen doğalgaz, zeytin ve zeytinciliğin geliştirilmesi ve bölgedeki termik santrallerin özelleştirilmesi gibi konuların da ele alındığı ziyaret sırasında özellikle OSB konusunda işbirliği yapılmasının gerekliliği bir kez daha vurgulandı.