MİTSO’DA GİRİŞİMCİ ADAYLARINA EĞİTİM BELGELERİ VERİLDİ

18.04.2017 17:12

*MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde düzenlemiş olduğu uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 51 girişimci adayına başarı belgeleri verildi.

*Girişimci adaylarına başarı belgelerini veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bir an önce kendi  işyerlerini açarak odaya üye olmaya davet etti.

*MİTSO; KOSGEB işbirliğinde 2017 yılında dört ayrı girişimcilik kursu açarak toplam 109 kişiye eğitim verdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Muğla Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği “uygulamalı girişimcilik eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 51 girişimci adayına başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi. MİTSO’da düzenlenen törende konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, girişimci adaylarına bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek “Sizleri kendi işyerlerini açarak odamıza üye olmuş başarılı işadamları, işkadınları olarak görmek istiyorum” dedi. Reşit Özer, daha sonra uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamış olan 51 girişimci adayını kutlayarak başarı belgelerini verdi.

MİTSO – KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 51 girişimci adayı; KOSGEB eğitimcilerinden Psikolog, Eğitmen, Eğitim Değerlendirme Uzmanı Besim Ogelman tarafından iki aşamalı olarak 22 – 25 Şubat ve 27 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında, dörder günde toplam 35’er saat süreyle verilen eğitimi başarıyla tamamlamışlardı. MİTSO – KOSGEB işbirliğinde 2017 yılı içinde 4 ayrı uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenmiş ve bu eğitimlere toplam 109 kişi katılmıştı. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde;

1 – Girişimcilik ve özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri

2 – İş planı kavramı ve öğeleri

3 – İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları

4 – İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar, konularında eğitimler verilmişti.

KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları kendi işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’den 50 bin liraya kadar hibe desteği, 100 bin liraya kadar da kredi alabilecekler. Hibe olarak verilecek destekle, işyerinin kirası ödenebilecek, personel gideri karşılanabilecek veya fatura karşılığında belgelenmek koşuluyla işyerinde kullanılan döşeme veya demirbaşların giderleri ödenebilecek.