MİTSO’DAN, MİLAS BODRUM HAVALİMANINDA MİLAS TANITIMI

01.06.2015 08:48

*MİTSO, Milas’ın ve ürünlerinin tanıtımı amacıyla uzun süre uğraştığı izin sorunu aşarak havalimanının VIP salonuna Uzunyuva  Hekatomnos lahdinin panosonu koyarken giriş holüne de tanıtım amaçlı Milas çam balı ile Milas zeytinyağını tanıtan afişler konuldu. Ayrıca havalimanındaki THY Bodrum Satış Müdürü Turan Yardımcı’nın makam odasına da bir Hekatomnos lahdi panosu asıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, uzun süredir sürdürmekte olduğu Milas ve ürünlerinin tanıtımı çabasının sonucunda Milas Bodrum Havalimanı’na tanıtım panoları ve tanıtım afişleri koymayı başardı. MİTSO’nun havalimanının adının sadece Bodrum değil, resmiyette geçtiği şekliyle Milas Bodrum Havalimanı olarak kullanılması talebinde bir önemli gelişme daha yaşandı. Havalimanının CIP (özel yolcu salonu) girişindeki kapıya da havalimanın adı Milas Bodrum Havalimanı olarak yazıldı.

MİTSO, uzun süredir sürdürdüğü, THY uçaklarında Milas Bodrum Havalimanı adının tam olarak okunması isteminde mutlu sona ulaştıktan sonra bir güzel gelişme de havalimanının VİP salonuna ve giriş holüne Milas ürünlerini tanıtan panoların konulmasında yaşandı. Uzun süredir sürdürülen yazışmaların ardından Milas Bodrum Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve üst düzey bürokratlarla üst düzey yabancı konukların ağırlandığı VİP salonuna ve salonun ön holüne Milas ürünlerini tanıtan panoların konulmasına izin verildi. Bunun üzerine MİTSO tarafından hazırlatılan Uzunyuva Anıtmezarında bulunmuş olan Hekatomnos Lahdi’nin bir yüzünün büyük boy panosu VIP salonuna asıldı. Salonun giriş holüne ise üzerinde “Dünyadaki çam balı üretiminin yüzde 92’sinin Türkiye’de, Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 35’inin Milas’ta olduğunu biliyor musunuz?” yazılı bir zeytinyağı tanıtım panosu ile üzerinde “Milas zeytinyağının tadı, lezzeti ve aroması bambaşka” yazılı bir Milas zeytinyağı tanıtım panosu konuldu.

Havalimanında ikinci Hekatomnos Lahdi panosu ise Türk Hava Yolları Milas Bodrum Havalimanı Bodrum Satış Müdürü Turan Yardımcı’nın makam odasına asıldı. Bu arada yeniden düzenlenmekte olan havalimanının CIP kapısı (özel yolcu girişi) üzerine ise Milas Bodrum Havalimanı yazısı asıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen ile birlikte Milas Bodrum Havalimanı’na giderek panoları teslim etti. Reşit Özer, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Milas Bodrum Havalimanı İşletme Başmüdürü Vedat Atabek ile THY Milas Bodrum Havalimanı Bodrum Satış Müdürü Turan Yardımcı’ya, havalimanının adının Milas Bodrum Havalimanı şeklinde tam olarak kullanılması konusundaki destekleri ve havalimanının VIP salonu ile holüne tanıtım panolarının konulması için gösterdikleri ilgiye teşekkür etti.

Reşit Özer “Yıllardır sürdürmekte olduğumuz Milas Bodrum Havalimanı’nın adının tam olarak kullanılması ve Milas ve ürünlerinin tanıtımı amacıyla havalimanına tanıtım panoları konulması çabamızda önemli gelişmeler sağladık. Sayın Cumhurbaşkanı ile yabancı cumhurbaşkanlarının, Sayın Başbakan ile yabancı başbakanların ve bakanların ağırlanacağı VIP salonuna Hakatomnos Lahdi’nin güzel bir panosunu astık. Aynı salona ayrıca Milas’ı tanıtan üç levha daha hazırlatarak en kısa sürede asacağız. Bize bu konuda destek veren Sayın Havalimanı İşletme Başmüdürü Vedat Atabek ile Sayın THP Bodrum Satış Müdürü Turan Yardımcı’ya çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.IMG_6988 IMG_7002