MİTSO’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KÖY ENSTİTÜLÜLERLE GENÇ ÖĞRETMENLERE ŞÖLEN

25.11.2015 15:04

*MİTSO, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenlerle öğretmenliğe ilk adımını atan öğretmenleri, oda lokalindeki akşam yemeğinde buluşturdu.
*MİTSO’nun Öğretmenler Günü kutlamasına, Milas Türk Musikisi Derneği de sunduğu TSM konser ile renk kattı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, eğitim tarihimizde çok özel bir yeri olan Köy Enstitülü emekli öğretmenlerle öğretmenliğe yeni başlamış genç öğretmenler için bir şölen düzenleyerek Öğretmenler Günü’nü kutladı. MİTSO’nun öğretmenler günü kutlamasına Köy Enstitülü öğretmenlerle genç öğretmenlerin yanı sıra Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş de katıldılar. Milas Türk Musikisi Derneği, sunduğu Türk Sanat Musikisi konseri ile Öğretmenler Günü kutlama gecesine ayrı bir renk kattı.
MİTSO’nun Öğretmenler Günü Kutlama Şöleni’ne odanın Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, yönetim kurulu üyeleri ve meslek komiteleri üyeleri ile oda personeli de eşleriyle birlikte katıldılar.
MİTSO’nun oda lokalinde düzlenen Öğretmenler Günü kutlama şölenin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ilk kez geçen yıl Köy Enstitülü emekli öğretmenlerin katıldığı bir şölenle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını belirterek “Bu yıl ise hem Köy Enstitülü öğretmenlerimizi hem de öğretmenlik mesleğine ilk adımını atmış genç öğretmenlerimizi akşam yemeğinde buluşturmak istedik. Böylece biz de öğretmenlerimizin bu güzel günlerinin kutlamasına katkıda bulunmak istedik” dedi. Köy Enstitülerinin Türk eğitim sisteminde çok özel ve çok önemli bir yeri olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Köy Enstitüleri, eğitimin ve öğretimin köylere kadar yayılmasında çok önemli bir başarı sağlamıştır. Bu nedenle de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu – UNESCO tarafından tüm dünyaya örnek bir eğitim programı olarak önerilmiştir. Yüzde yüz Türk projesi olan bu eğitim kurumu ne yazık ki 1950’den sonra kapatılmıştır. Aramızda Milaslı Köy Enstitüsü mezunu, emekli öğretmenlerimiz var. Kendilerini Türk eğitimine verdikleri büyük emekler nedeniyle kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Genç öğretmenlerimize ise yeni başladıkları öğretmenlik mesleğinde yaşamları boyunca üstün başarılar diliyorum. Ulusumuzun Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra, şölene katılan Köy Enstitülü öğretmenler; Mehmet Sarı, Halil İbrahim Çetin, Cafer Mete, Fatma Meriç ve Cemile Temizel, Salih Kuray ve diğer öğretmenlere çeşitli armağanlar sundu.
Şölende daha sonra Köy Enstitülü Emekli Öğretmenler Mehmet Sarı, Cafer Mete, Halil İbrahim Çetin, Fatma Meriç ve emekli öğretmen Salih Kuray anılarını atlatarak genç öğretmenlere başarılar dilediler ve kendilerini böyle bir şölende buluşturarak Öğretmenler Günü’nü kutladığı için MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve MİTSO yönetimine teşekkür ettiler.
MİTSO’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü Şöleni daha sonra Milas Türk Musikisi Derneği’nin sunduğu Türk Sanat Müziği dinletisiyle sona erdi.