TOBB, MİLASLI İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN MİTSOYA 20 BİN TL GÖNDERDİ

06.08.2013 17:40

*Oda üyelerinden teklif alınarak ve zeytinyağı, helva gibi Milas ürünleri de konularak oluşturulan erzak yardım paketleri MİTSO’nun 28 Meclis Üyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ramazan ayında Milas’taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO)’ya 20 bin TL gönderdi. TOBB’un gönderdiği yardım parasının değerlendirilmesi için MİTSO yönetimi erzak paketleri oluşturulmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine oda üyesi gıda maddesi ticarethanelerinden teklifler alındı. En düşük teklif üzerinden diğer teklif veren ticarethanelerden de eşit miktarda erzak satın alınarak yardım paketleri oluşturuldu. Yardım paketleri oluşturulurken olabildiğince Milas ürünleri yeğlendi. Paketlere ay çiçek yağı yerine Milas ürünü zeytinyağı ve helvalar da konuldu. Oluşturulan erzak yardım paketleri MİTSO’nun 28 Meclis Üyesi aracılığıyla ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Ramazan ayında Milaslı ihtiyaç sahiplerini karınca kararınca destek olmak istediklerini belirterek “TOBB, kendi üyesi olan oda ve borsaların desteğiyle, katkılarıyla ayakta duran bir kuruluştur. TOBB, üye odalardan aldığını yine o üyelerinin bulunduğu merkezlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında MİTSO’ya da 20 bin TL yardım parası gönderildi. Biz de bu paranın erzak yardımı şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını amaçladık” dedi.

Erzak yardım paketlerinin oluşturulması süreci hakkında da bilgi veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Öncelikle gıda maddesi ticaretiyle uğraşan tüm oda üyelerimizden teklifler aldık. En düşük fiyat üzerinden erzak vermeyi kabul eden tüm üyelerimizden eşit miktarda erzaklar alarak yardım paketleri oluşturduk. Ayrıca Milaslı üreticilere destek olabilmek amacıyla erzak paketlerine Milas ürünü olan zeytinyağı ve helva da koyduk. Böylece oluşturduğumuz erzak paketlerini 28 Meclis Üyemiz aracılığıyla Milas’taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladık. İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerini böylelikle az da olsa destek olabildiysek ne mutlu” diye konuştu. Enver Tuna; ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yardım parası gönderen TOBB yönetimine de teşekkür etti.