MİTSOnun Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı, TOBB, ODALARDAN 5 YILDIZLI HİZMET BEKLİYOR

06.08.2013 17:40

*Reşit Özer, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun yeni anayasa hakkında odaların görüş oluşturmasını istediğini anlattı.Özer, TOBB’un odalardan “beş yıldızlı” hizmet istediğini bildirdi.

*Enver Tuna, TOBB’a üye odaların sayısının azaltılacağını belirterek aynı şekilde belediyelerin sayılarının da azaltılacağını, belde belediyelerinin kapatılacağını, belediye başkanı seçimlerinde köyde yaşayanların da oy kullanmasının düşünüldüğünü bildirdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı bütçesi 453 bin 140 TL, 64 krş.’a oybirliği ile kabul edildi. MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, TOBB’un Ankara’da yapılan oda meclis başkanları toplantısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özer yeni anayasa hakkında odaların şimdiden görüş oluşturmasının istendiğini bildirdi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da TOBB’un oda çalışmalarında disipline uyulması çağrısında bulunduğunu söyledi.

MİTSO’nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılan oturumda oda genel sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Temmuz ayı bütçesi 453 bin 140 TL, 64 kr. olarak oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra Meclis Başkanı Reşit Özer, TOBB’un daveti üzerine Ankara’da gerçekleştirilen meclis başkanları toplantısındaki izlenimlerini aktardı. Özer, toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaklaşık 6 buçuk saat süren bir konuşma yaptığını belirterek “TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu süre içinde pek çok konuya değindi ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Çok yararlı bir toplantıydı. Bu kadar uzun süren bir toplantı olmasına rağmen zamanın nasıl geçtiğini hiç fark etmedik” dedi. Özer; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun yeni anayasa hakkında odaların görüş oluşturması istediğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu’nun sigortacılığa, fuarlara düzenleme getirmeye çalıştıklarını anlattığını ve daha önce 600 dolayında olan fuar düzenleyen kuruluş sayısının 140’a indirildiğini anlattığını belirten Reşit Özer ayrıca Hisarcıklıoğlu’nun “beş yıldızlı oda” istediğinin ve bütün odaların akredite olmasının ve hizmet kalitesinin yükseltilmesinin istendiğinin altını çizdi. Hisarcıklıoğlu’nun odalarda kılık kıyafete özen gösterilmesini de özellikle istediğini anlatan Reşit Özer toplantıda dış ticarette ilişkin olarak Avrupa pazarının artık bittiğinin, ihracatçıların bundan böyle Amerika, özellikle de Meksika pazarına yönelmesi çağrısında bulunulduğunu aktardı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da bir süre önce TOBB’un Ankara’da yapmış olduğu yönetim kurulu başkanları toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu. Enver Tuna, toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun oda çalışmalarında özellikle disiplinin üzerinde çok durduğunu belirterek “Rifat bey özellikle oda çalışmalarının disiplinli bir şekilde yapılmasını istiyor” dedi. Hisarcıklıoğlu’nun, bugüne dek 65 odanın akredite olduğunu belirterek tüm odaların akredite olmasını ve hizmet kalitesinin yükseltilmesini özellikle istediğini anlatan Enver Tuna, TOBB’un özellikle yurtdışı fuarlara büyük önem vermekte olduğunu, fuarlara katılan KOSGEB üyelerine yüzde 50 oranında maddi destek sağlandığını söyledi.

Enver Tuna, meslek odalarına yönelik yeni bir düzenlemenin eşiğinde bulunulduğunu anlatarak “Şu anda TOBB’ne üye 376 oda var. Bu sayının en çok 150’ye düşürülmesi düşünülüyor. Bu nedenle odaların kapanmaktan kurtarılabilmesi için mutlaka hizmet kalitesini yükseltmeleri gerekiyor” diye konuştu. Enver Tuna, TOBB üyesi odaların sayısının azaltılmasına çalışıldığı gibi aynı şekilde belediyelerin de sayılarının azaltılmasının düşünüldüğünü vurgulayarak “Örneğin, Muğla büyükşehir belediyesi haline getirilecek. Yalnızca Muğla’nın 12 ilçe merkezinde birer belediye olacak. Belediye başkanlarının seçimine köyler de katılacak ve köyde yaşayanlar da belediye başkanlığı seçiminde oy kullanacak. Yapılması düşünülen yeni yerel yönetim şekli böyle oluşturulmak isteniyor” dedi. TOBB tarafından Ramazan ayı nedeniyle 20 bir TL yardım yapıldığını ve oda üyelerinden alınan en düşük teklife uygun olarak teklif veren üyelerden eşit miktarda erzak alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlatan Enver Tuna TOBB’un önümüzdeki günlerde 20 bin TL da kırtasiye yardımı göndereceğini ve bu yardımın da aynı yöntemle yardım paketleri oluşturularak Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün belirleyeceği öğrencilere ulaştırılacağını anlattı.
Meclis Üyelerinden Veli Ulaş da söz alarak Milas’ta çok sayıda kayıt dışı çalışan emlak komisyoncusu bulunduğunu belirterek bu konuda oda olarak girişimde bulunulmasını istedi.
Toplantıdan sonra birbirleriyle bayramlaşan MİTSO Meclis Üyeleri daha sonra oda lokalinde birlikte iftar yemeği yediler.