MİTSO’nun Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. KAT’İ MİZAN OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

01.10.2020 12:34

*MİTSO Meclisinde son bir aylık oda faaliyetlerini meclis üyelerine anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Bodrum Havalimanından balık ihracatının başlatılabilmesi için girişimlerin sürdüğünü söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, MİTSO’nun Ağustos ayı kati mizanı, oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Ağustos ayı kati mizanında alacak ve borç kısımlarının 604 bin 703 TL, alacak ve borç bakiyesinin ise 221 bin 178 TL olduğu belirtildi. Kati mizan üzerine söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada, oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kati mizan kabul edilerek onaylandı.

Meclis toplantısında söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, odanın son bir aylık çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Reşit Özer, konuşmasında Milas Bodrum Havalimanından balık ihracatı yapılamadığını belirterek “Türkiye’nin en büyük kültür balığı üretici ve ihracatçısı firmaların Milas’ta bulunmasına rağmen ve bu firmaların balık üretim, işleme ve paketleme tesisleriyle depolarının havalimanına sadece 5 km. mesafede olmasına rağmen Milas Bodrum Havalimanından balık ihracatı yapılamıyor. Balıklar önce karayolu ile İzmir’e, sonra orada gümrüklemesi yapıldıktan sonra uçak altı olarak İstanbul Havalimanına gönderiliyor ve İstanbul’dan ihraç edileceği ülkeye gönderiliyor.Bu çok gereksiz yere masrafları arttırıyor, giderlerin yükselmesi ihracatta rekabet gücünü olumsuz etkiliyor ve balıkların raf ömrünü kısaltıyor. Bu nedenle Milas Bodrum Havalimanından balık ihracatı yapılabilmesi için girişim başlattık. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Milas Bodrum Havalimanından balık ihracatı ile ilgili olarak MİTSO’nun ilk olarak 2012 yılında, ardından 2013 yılında girişimde bulunduğunu belirten Reşit Özer, “Konuyu yakından takip ediyoruz. Bu kez başaracağımıza inanıyorum” dedi.