DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50










MİTSO’nun “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül töreninde konuklara MİLAS DÜĞÜN YEMEKLERİ İKRAM EDİLDİ

MİTSO’nun “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül töreninde konuklara  MİLAS DÜĞÜN YEMEKLERİ İKRAM EDİLDİ
28.08.2017 09:32
0
A+
A-

*Muğla Valisi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte ödül törenine katılan konuklar MİTSO’nun ikram ettiği geleneksel düğün yemeklerini çok beğendiler.

*Muğla Valisi Esengül Civelek ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta vekilharç ve ekşili köfte olmak üzere kabak çiçeği dolması ile çaykama ve tepsi böreğini çok beğendiler.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, sırasıyla Milas’ın düğün yemeklerinin coğrafi işaret patentini alacaklarını, önceliğin ise Milas tepsi böreği ile çaykamada olduğunu söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül törenine katılmak üzere Muğla Valisi Esengül Civelek ile birlikte Milas’a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Milas düğün yemekleri ikram edildi. Vali Civelek ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Milas düğün yemeklerini çok beğendiler.

MİTSO tarafından düzenlenen “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül töreninde başta Muğla Valisi Esengül Civelek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile konuk oda başkanlarına ve konuklara akşam yemeğinde farklı bir lezzet sunmak isteyen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın geleneksel düğün yemeklerini hazırlattı. Milas düğünlerinin usta aşçısı Mürşide Parıldar tarafından hazırlanan düğün yemekleri arasında vekilharç, keşkek, nohutlu pilav, ekşili köfte, kabak çiçeği dolması, börülce ekşilemesi, biber tatarı gibi yemekler yer aldı. Aydan Çakıroğlu’nun Vesile Hanım işyerinde yapılan çaykama, tepsi böreği ile tatlılardan cevizli baklava ve oklava çekme tatlıları da konuklara ikram edildi. Konukların ençok ilgisini çeken yemekler ise vekilharç, ekşili köfte ve kabak çiçeği dolması oldu. Konuklar ayrıca çaykama ve otlu tepsi böreğini de çok beğendiler.

Milas düğünlerinin usta aşçısı Mürşide Parıldar’ın evinde hazırlayarak getirdiği düğün yemekleri MİTSO lokalinde, Hüsamettin Sarılar ve ekibi tarafından kusursuz bir şekilde servis edildi.

Yemeğin ardından konukların sunulan yemekleri çok beğendiğini ifade eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas düğün yemekleri konuklarımız için büyük sürpriz oldu. Hepsi de yemeklerimizin tümünü çok beğendiler. Özellikle coğrafi işareti almayı düşündüğümüz Milas tepsi böreği ve çaykama çok ilgilerini çekti. Aynı şekilde, vekilharcımızı, kabak çiçeği dolmamızı ve ekşili köftemizi de çok beğendiler” diye konuştu. Yemek boyunca, yemeklerin yapılış özellikleri hakkında konuklarına açıklamalar yapan MİTSO Yönetim Kurulu Bakanı Reşit Özer, sırasıyla Milas düğün yemeklerinin de coğrafi işaret tescilini alacaklarını, önceliğin ise Milas tepsi böreği ile çaykamada olduğunu ifade etti.