TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Milas ziyareti sırasında Hekatomnos’a da gitti. HİSARCIKLIOĞLU HEKATOMNOS’U ZİYARET ETTİ.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Milas ziyareti sırasında Hekatomnos’a da gitti.  HİSARCIKLIOĞLU HEKATOMNOS’U ZİYARET ETTİ.
28.08.2017 09:27

Muğla Valisi Esengil Civelek ile birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Milas Ekonomisinin Öncüleri” ödül törenine katılmak üzere Milas’a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “arkeolojide 100 yılın buluşu” olarak nitelendirilen Uzunyuva Arkeolojik sit alanındaki Hekatomnos Anıtmezarını da ziyaret etti.

MİTSO’daki “Milas Ekonomisinin Öncüleri” vergi ödül töreninin ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kayamakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile komşu il ve ilçelerin oda başkan ve yöneticileri ile birlikte Milas ilçe merkezindeki Uzunyuva arkeolojik sit alanına gitti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in her seferinde Hekatomnos’u anlatması nedeniyle anıtmezarı merak ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu Uzunyuva sit alanını gezdi. Hisarcıklıoğlu, UNESCO tarafından “Geçici Dünya Mirası Listesi”ne alınan Hekatomnos anıtmezarı ve lahdinin yanısıra burada kurulacak halı müzesi hakkında da yetkililerden bilgi aldı.