DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.438,13
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

MİTSO’NUN RAF BAŞARISI İŞE YARADI: SAKARKAYA’NIN KIRMIZI BALI RAFLARDA YERİNİ ALDI.

MİTSO’NUN RAF BAŞARISI İŞE YARADI: SAKARKAYA’NIN KIRMIZI BALI RAFLARDA YERİNİ ALDI.
21.02.2017 10:12
1.631
A+
A-

MİTSO’nun büyük mağazaların ve zincir mağazaların toplam raf alanının yüzde 1’inin yerli, markalı ürünlere tahsisini sağlamasının ardından Milas’ın Sakarkaya mahallesinde (köyünde) elde edilmekte olan kırmızı bal da büyük mağazaların raflarında yer alan ilk ürün oldu.

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın yıllardır sürdürdüğü girişimler sonucunda büyük mağazaların veya zincir mağazaların toplam raf alanının yüzde 10’unun yerli, markalı ürünlere tahsisini zorunlu hale getiren yasa geçen Aralık ayında yürürlüğe girmişti. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Milas’ta zincir mağazalara giren ilk ürün Milas’ın Sakarkaya mahallesinde (köyünde) üretilmekte olan kırmızı bal oldu. “Sakarkaya Kırmızı Çam Balı” markasıyla tescilli olan balların raflarında yer alması için üretici şahıs firma ile BİM arasında anlaşma yapıldı. Anlaşma sonucunda Sakarkaya Kırmızı Çam Balları, Milas ve yöresindeki BİM mağazalarının raflarında yer aldı.

            Sakarkaya Kırmızı Çam Balı’nın BİM mağazaların raflarında yer alması üzerine üretici şahıs firması yetkilisi Selahattin Tezcan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek teşekkür etti. Tezcan “MİTSO’nun kararlı ve ısrarlı girişimleri sonucunda büyük mağazaların rafları yerli markalı ürünlere de açılmış oldu. Bu üreticiler için de, üreticinin ürününü birinci elden pazara ulaştıran firmalar için de büyük bir şans oldu. Bu nedenle, hem yerel üreticiler olarak, hem de yerel ürünlerin ticaretini yapan ilk aşamadaki ticaret erbabı olarak bizim MİTSO’ya çok büyük teşekkür borcumuz var. Eğer MİTSO bu yasal düzenleme için girişimde bulunmasaydı ve ısrarla arkasını takip etmeseydi böyle bir yasal düzenleme olmazdı. Bu yüzden size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas’ın Sakarkaya köyü ve yöresinde elde edilmekte olan ve yörede “kırmızı bal” olarak adlandırılan balın Milas ve yöresindeki BİM mağazalarına girmesi nedeniyle kendilerinin de çok mutlu olduğunu belirterek “Biz yerel üreticinin önünü açmak istedik. Yereldeki markalı üretimi teşvik etmek istedik. Bunu da başardık. Önümüzdeki yıllarda bu yasal değişiklik sayesinde birçok yerli markalı ürünümüz olacak ve bunlar da mağazaların raflarında kendilerine yer bulacak. Siz firma olarak bir ilki başardınız. Biz de bu nedenle sizi kutlarız” diye konuştu.

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr