MİTSONUN ŞUBAT AYI BÜTÇESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

06.08.2013 17:46

*Enver Tuna yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında oda üyelerini bilgilendirmek üzere Prof. Dr. Şükrü Kızılot’u Milas’a davet ettiklerini ve 26 Nisan’da Belediye Düğün Salonunda bir konferans düzenleneceğini söyledi.

MİTSO’nun Mart ayı meclis toplantısında Şubat ayı bütçesi oy birliği ile kabul edilirken çeşitli konularda meclis üyelerine bilgi aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milas OSB’nin yerinin değişmesinin söz konusu olmadığını belirterek “OSB’de bizim arsamızdan daha çok talep var. Bazı başvuruları elemek zorunda kalacağız” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı toplantısı, elektrik kesintisi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanlığı odasında yapıldı. Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılan meclis oturumunda Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Şubat ayı kat’i mizan cetveli 249 bin 919 TL olarak denk bir şekilde oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra Meclis Başkanı Reşit Özer gündem dışı söz alıp konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verdi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna son bir aylık süreçte yapılan çalışmaları anlatan bir konuşma yaptı. Enver Tuna, 19 – 23 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek fuara GEKA’dan sağlanan hibe desteği ile yürütülen Milas’ta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Üretimin ve İhracatın Arttırılması projesi kapsamında Milas’ın başta balığı olmak üzere ürünlerinin tanıtımının yapılacağı fuara MİTSO olarak katılacaklarını bildirdi.

Enver Tuna aynı gün Kent Konseyi’nde Milas OSB ile ilgili yapılan olağanüstü toplantı hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi. Enver Tuna, 1 Nisan 2010 tarihinde 3 ay içinde hazırlanmak üzere OSB’nin altyapı projelendirme ihalesinin yapıldığını ancak işi alan firmanın halen daha projeleri teslim etmediğini belirterek OSB’deki gecikmenin bürokrasinin yavaş işlemesinden kaynaklandığını söyledi. Enver Tuna ayrıca bir süredir OSB’nin yerinin değiştirilmesine yönelik bazı tartışmalar yapılmış olsa bile bunun mümkün olmadığını vurgulayarak “Bir ilde bir OSB’de doluluk oranı yüzde 75’i aşmadan ikinci bir OSB kurulamıyor. Biz şu anda yer değiştiriyoruz, dedik mi, Milas OSB tümden iptal edilir ve öncelik diğer ilçelerin başvurularına geçer. Bir daha da Milas’a OSB yapılamaz. Bu nedenle OSB’nin yerinin değiştirilmesi mümkün değildir. Aylardır bunu söylüyor, bunu anlatıyoruz. Sonunda bu konuda görüş birliği sağlandı. Artık Milas OSB’nin yerinin değişmesi söz konusu değildir” dedi.

Bölünmüş yol yapımı sürmekte olan Milas – Söke karayolunun projesinde OSB’ye giriş bırakılmadığını gördüklerini ve bunun üzerine yoğun bir çalışma yürüterek OSB’ye giriş kavşağı düzenlemesini sağladıklarını anlatan Enver Tuna, OSB’nin karayolu bağlantısını sağlamak amacıyla yapılacak kamulaştırmalar için Bakanlar Kurulu’ndan “kamu yararı kararı” çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna Milas OSB’de toplam sanayi arsasının 411 dönüm olmasına rağmen şu anda toplam arsa talebinin 590 dönüme ulaştığını bildirdi. Enver Tuna “Bu da Milas OSB’nin arsasından daha büyüktür. Halen daha yeni arsa talepleri geliyor. Bu nedenle ileride bunlar arasından eleme yapmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna konuşmasında yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini belirterek “Bu yasanın tanıtımı için 26 Nisan’da Prof. Dr. Şükrü Kızılot’u Milas’a davet ettik. 26 Nisan’da üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla bir konferans düzenliyoruz. Şimdiden üyelerimize duyurusunu yapalım” dedi.