MİTSO’NUN TARİHİ ESER TANITIMI VE YEREL ÜRÜNLERİ İLGİ ÇEKTİ
Bu yıl 3 / 6 Mart tarihleri arasında düzenlenen Milas 7. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın standında sergilenen Milas yöresinin tarihi eserlerinin tanıtım panoları ve yerel ürünler ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuar için hazırlanan ve üzerinde Uzunyuva Hekatomnos Lahdi, Baltalıkapı, Gümüşkesen, İasos, Bafa Gölü ve Euromos’un tanıtımı için hazırlanan panolar ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı ve beğenildi.
MİTSO standında Milas’ın yüzlerce yıllık kültürel geleneği olan Milas halılarına yer verilmesi ve bir halı tezgahında halı dokunması da, artık yok olmaya yüz tutan geleneksel halıcılığımızın yaşatılması için fuarı ziyaret edenlerin takdirini kazandı.
Fuarda MİTSO standını ziyaret edenlere sunulan Milas’ın geleneksel lezzetlerinden olan somata ve tarçını ise içenler ise, artık yok olmakta olan bu ilginç lezzetleri çok beğendiler
MİTSO standında görev alan stajyer öğrencilerin geleneksel giysileri de MİTSO standına ayrı bir renk kattı ve çok beğenildi.
Milas’ın çam balları da MİTSO standında kendine yer buldu. Pinar Kooperatifi’nün ürünü olan PİNKO markalı ballar ise kalitesi ve ucuz fiyatı ile ilgi çekti.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bu yıl MİTSO standı için özel düzenleme yaptıklarını belirterek “Amacımız tarihi yerleriyle, halısından balına, tarçınından somatasına yerel ürünleri ve lezzetleriyle Milas’ın değerlerini bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlere de tanıtmak istedik. Bu amaçla standımızda özel bir düzenleme yaptık. Öğrencilerimizin kıyafetleri, tarihi yerlerin panoları, halılarımız, ballarımız, fuarı ziyaret edenlerin ilgisini çekti. Bu sergileme biçimiyle MİTSO da ziyaretçilerin övgüsünü kazandı” diye konuştu. Milas’ta geleneksel olarak hazırlanmış tarçın ve somatanın artık tümüyle yok olmak üzere olduğunu vurgulayan Reşit Özer “İstiyoruz ki, bu özel ve güzel lezzetler yok olmasın. Bunun için odamızda düzenlediğimiz etkinliklerde olsun, fuarlarda olsun ziyaretçilerimize Milas tarçını ve somatasını ikram ediyoruz. İçenler çok beğeniyorlar” dedi.