Harita Mühendisleri için Kamulaştırma Bilirkişiliği Kursu Açıldı

06.08.2013 17:34

Harita Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği, üyesi olan harita mühendislerinin kamulaştırmalarda bilirkişilik yapabilmeleri amacıyla kurs düzenledi. 2 gün sürecek kursa katılan harita mühendisleri kurs sonunda yapılacak sınavı başarırlarsa kamulaştırmalarda bilirkişilik yapabilme hakkı kazanacaklar.

Harita mühendislerinin kamulaştırmalarda bilirkişilik yapabilmeleri amacıyla 2 gün sürecek bir kurs düzenlendi. Harita Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği tarafından MİTSO toplantı ve konferans salonunda düzenlenen kursa, Milas İlçe Temsilciliği üyesi 15 harita mühendisi katıldı. Tapu Başmüfettişliğinden emekli Harita Mühendisi İbrahim Erişir ile İzmir Karayolları Şube Müdürlüğünden emekli İbrahim Aykol tarafından verilen kursta kamulaştırma, irtifak hakkı gibi konuların yasal dayanakları açıklanıyor.

İki gün üzerinden toplam16 saat sürecek kursun ardından sınava katılacak harita mühendislerine başarılı olmaları durumunda birer başarı belgesi verilecek. Başarı belgesi sahibi olan harita mühendisleri de bundan sonra kamulaştırmalarda bilirkişi olarak görev alabilecekler.

Harita Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Enver Tuna, üyeleri olan harita mühendislerinin kamulaştırmalarda bilirkişi olarak görev alabilmeleri amacıyla kurs açılmasını sağladıklarını belirterek “Bu kurs, meslektaşlarımızın kamulaştırmalarda bilirkişi olarak görev almalarını sağlayacak bir kurs. İki gün sürecek kursun sonunda yapılacak sınavda başarı belgesi almaya hak kazanan meslektaşlarımız bundan sonra kamulaştırma bilirkişilerinde görev alabilecekler” diye konuştu.