MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Manisada dile getirdi

06.08.2013 17:34

Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na yönelik olarak Manisa’da yapılan ön hazırlık toplantısında konuşan Enver Tuna, Söke’ye kadar gelen demiryolunun Güllük iskelesine bağlanmasını istedi.

2 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na yönelik olarak Ege Bölgesi Oda ve Borsalarının katılımıyla Manisa’da bir ön hazırlık toplantısı yapıldı. Başbakan R.T. Erdoğan ve ilgili bakanların da katılacağı toplantıya sunulmak üzere Ege Bölgesi’nin sorunlarını belirlemek amacıyla yapılan ön hazırlık toplantısında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, toplantıda yaptığı konuşmada Muğla’nın sanayi teşviki kapsamına alınmasını ve Söke’ye kadar gelen demiryolunun Güllük iskelesine bağlanmasını istedi.

Ankara’da 2 Kasım’da Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası toplanıyor. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile ilgili bakanların ve birçok üst düzey bürokratın katılacağı Ticaret ve Sanayi Şurası’nda ülkenin ticaret ve sanayiyle ilgili gelişmeler değerlendirilecek ve yeni politikalar oluşturulacak.

Ankara’da yapılacak olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda dile getirilmek üzere Ege Bölgesi’nin ticaret ve sanayiyle ilgili sorunlarının belirlenmesi ve belirlenen sorunların şurada sunumunun yapılabilmesi için bir sözcü seçimi amacıyla Manisa’da bir toplantı yapıldı. Ege Bölgesi’ndeki Ticaret ve Sanayi, Ticaret, Deniz Ticaret Odaları ile Borsaların katıldığı toplantıda MİTSO’yu Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna temsil etti. Tuna şurada yaptığı konuşmada Muğla ilinin sanayi teşviki kapsamına alınmasını istedi. Milas’ta, Muğla ilinin tek OSB’sinin kurulma çalışmalarının hızla ilerlediğini anlatan Tuna “Milas OSB, Muğla ilinin tek OSB’sidir. Burada yatırım yapmak için sanayicilerimizi davet ediyoruz. Ancak Muğla, tarımdan madenciliğe, kültür balıkçılığından balcılığa, orman ürünlerinden yat yapımına önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Bu potansiyelin değerlendirilebilmesi için ilimize daha çok sayıda yatırımcı gelmeli, var olan yatırım potansiyeli de yatırıma dönüştürülmelidir. Ancak bunların gerçekleştirilebilmesi için mutlaka Muğla ilinin sanayi yatırımı teşviki kapsamına alınması gerekmektedir” diye konuştu.

Güneybatı Anadolu’nun ve Muğla ilinin en önemli ithalat ve ihracat iskelesinin Güllük iskelesi olduğunu vurgulayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Milas OSB’nin de kısa sürede faaliyete geçmesiyle birlikte yöremizin işlenmiş tarım ve hayvancılık ürünleriyle madencilik ve sanayi ürünlerinin ihracatı için Güllük iskelesi daha büyük bir önem kazanacaktır. Bu nedenle Güllük iskelesinin demiryolu bağlantısı ile desteklenmesi gerekmektedir. Bunun bir yolu Aydın’a kadar gelen demiryolunun Yatağan üzerinden Güllük’e bağlanmasıdır. İkinci yolu ise Söke’ye kadar gelen demiryolunun Milas üzerinden Güllük iskelesine bağlanmasıdır. Bu bağlantının Milas OSB kuruluş çalışmalarına paralel bir şekilde yürütülmesinde çok büyük yarar vardır” dedi.

Öte yandan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Ege Bölgesi’nin sorunlarının ve beklentilerinin dile getirilmesi amacıyla sözcü seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser Ege Bölgesi sözcülüğü’ne seçildi.