MİTSO’NUN YUNAN KONUKLARI CUMA GÜNÜ GELECEK

24.07.2014 11:47

*25 Haziran’da Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adasını ziyaret eden MİTSO Yönetiminin daveti üzerine İstanköy’ün eski ve yeni Belediye Başkanları, 12 Adalar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları ile bazı kurumların temsilcileri Cuma günü saat 11.00’de Milas’a gelecekler.

*Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğundan Ataşe Aliki Vrienniou da MİTSO’nun konuğu olacak.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yunan konukları 25 Temmuz 2014 Cuma günü Milas’a gelecekler. MİTSO Yönetiminin 25 Haziran’daki Kos ziyaretinde davet ettiği Yunan konuklar MİTSO’ya iadeyi ziyarette bulunacaklar. Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğundan Ataşe Aliki Vrienniou da Kos’tan gelecek konuklarla birlikte MİTSO’nun konuğu olacak.

MİTSO Yönetiminin odanın dış dünyaya açılmasını sağlamak amacıyla attığı adımlar kapsamında 25 Haziran’da Yunanistan’ın Kos Adası’na ziyarette bulunmuştu. Ziyaret, uluslararası Chef de Cusine’nin Yunanistan Temislicili Memiş Kadri’nin daveti üzerine ortak ot yemekleri şenliği yapılması amacıyla düzenlenmişti. Ziyaret sırasında Kos Belediye Başkanı, 12 Adalar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları ve adadaki bazı kuruluşların temsilcileri MİTSO heyetini büyük bir konukseverlikle karşılamışlar ve ağırlamışlardı. MİTSO’nun Kos ziyaretinin ardından MİTSO Yönetimi, adada gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti ifade eden birer teşekkür mektubu göndermiş ve Kos’lu yöneticileri Milas’a davet etmişti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Kos’lu konuklarla birlikte Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğunu da Milas’a davet etti. Konsolosluktan verilen yanıtta davetten duyulan memnuniyet belirtilirken konsolosluk adına Milas’a Ataşe Aliki Vrienniou Milas’ı ziyaret edeceği bildirildi.

MİTSO’nun davetini memnuniyetle kabul eden Kos’lu yöneticiler, Cuma günü sabah Bodrum’a gelecekler ve Bodrum Belediyesini ziyaret ettikten sonra saat 11.00’de Milas’ta olacaklar. MİTSO’da iki taraf arasında yapılacak işbirliği görüşmelerinin ardından yenilecek öğle yemeğinden sonra MİTSO Yöneticileri Yunan konuklara Milas’ı gezdirecek. Yunan konuklar bu arada Milas Belediye Başkanlığını da ziyaret edecekler ve akşama doğru Milas’tan ayrılacaklar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’yu yurtdışına açmayı amaçladıklarını belirterek “Amacımız, MİTSO’yu yurtdışına açmak. Yeni dostluk bağları kurmak. Kuracağımız dostluk bağları sonuçta karşılıklı ekonomik yarara dönüşecektir. Bu amaçla son dönemde Yunanistan, Hırvatistan, Arjantin, Belçika ve Almanya ile dostluk bağları kurduk. Özellikle Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğundan ve Hırvatistan Büyükelçiliğinden çok olumlu mesajlar aldık. Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasını ziyaret ettik. Orada da çok samimi bir dostlukla karşılandık. Şimdi de biz Yunan dostlarımızı Milas’a davet ediyoruz. Arjantin, Alman ve Hırvat dostlarımızdan sonra Yunan dostlarımıza da Milas’ın zeytinyağını, balını, halısını, mermerini anlatacağız, tanıtacağız” diye konuştu.