Muğla Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya MİTSO’da… “MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİNİ TANITACAĞIZ”

30.09.2021 17:19
  1. C. Ticaret Bakanlığı Muğla Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya, Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımına destek vereceklerini bildirdi. Milas Ticaret ve Sanayi Odasının Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret almasının çok büyük bir başarı olduğunu vurgulayan İl müdürü Gülşah Yalçınkaya müdürlük binasında da Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerini sergileyeceklerini ifade etti.
  2. C. Ticaret Bakanlığı Muğla Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘e yasaların kendilerine çizdiği çerçeve içinde ilgili herkese ve her kuruma yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gülşah Yalçınkaya, Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı için de çaba göstereceklerini belirtti. Kendisinin de Milas’ın Gürçamlar mahallesinden olduğunu belirten İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya MİTSO’nun özellikle Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret almasını kutlayarak “MİTSO olarak çok büyük bir iş başardınız. Milas zeytinyağına ihracat için çok büyük bir avantaj sağladınız. Sizi kutlarım. Biz de Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak için çaba göstereceğiz. İhracat yapmak isteyenlere yardımcı olmak isteriz. Müdürlük binasında coğrafi işaretli ürünlerimizi sergileyerek tanıtacağız” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya‘ya ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Reşit Özer, Milas’ın özellikle zeytinyağında son yıllarda çok büyük bir gelişme gösterdiğini anlatarak “AB’den zeytinyağımıza coğrafi işaret almayı başardık. Bu çok zor ve yorucu bir süreçti. Fakat sonunda başardık. Şimdi Milas yağlı zeytinine de AB’den coğrafi işaret almak için girişimlerimiz sürüyor. Başvurumuzu yaptık. İnceleme süreci devam ediyor” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytin ve zeytinyağını tanıtmak için her fırsatı değerlendirdiklerini de ifade ederek “Zeytin ve zeytinyağımızı yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlarda, çeşitli toplantılarda tanıtıyoruz. Yine tanıtım için zeytin hasat şenlikleri düzenliyoruz. Bu yıl 7. Zeytin Hasat Şenliğini 6 / 7 Kasım’da yapacağız” dedi ve İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya‘yı şenliğe davet etti.

Milas’ın aynı zamanda çok zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaretinin anısına İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya‘ya üzerinde UNESCO’nun dünya mirası geçici listesinde yer alan “Beçin Kalesi ve Ortaçağ Kenti“nin bir görüntüsü olan anıt tabağı armağan etti.