MUĞLA VALİSİ MİLAS OSB İÇİN GELDİ

20.06.2016 15:45

“MİLAS OSB SADECE MİLAS’IN DEĞİL MUĞLA’NIN EN ÖNEMLİ YATIRIMI”

Milas OSB Müteşebbis Heyet’inin daveti üzerine Milas’a gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, altyapı çalışmaları devam eden OSB arazisinde incelemelerde bulundu. Vali Çiçek, Milas OSB’nin sadece Milas’ın değil Muğla’nın en önemli yatırımı olduğunu söyledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas OSB Müteşebbis Heyeti’nin iftar yemeği daveti üzerine Milas’a geldi. Altyapı çalışmaları devam eden OSB arazisinde incelemelerde bulunan Vali Çiçek daha sonra MİTSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya katıldı. OSB’nin bugünkü seviyesi hakkında aday üyeleri bilgilendirmek için düzenlenen toplantıya davetli protokol de katıldı. Kaymakam Fuat Gürel tarafından yapılan sunumda OSB’nin kuruluşundan günümüze dek gelişim süreci anlatıldı. Kaymakam Fuat Gürel konuşmasında, Milas OSB’nin Muğla İl Özel İdaresi, Milas Belediyesi ve Milas Ticaret Odası tarafından 11.11.1997 tarihinde “müteşebbis teşekkül” olarak kurulduğunu süreç içerisinde idari yapılanmalarda oluşan değişiklik nedeniyle Milas OSB’nin Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Milas Belediyesi ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımı ile Müteşebbis Heyet olarak yönetilmekte olduğunu anlattı. Milas OSB’nin 106.28 ha. arazisinin 1998 yılında kamulaştırıldığını belirten Kaymakam Fuat Gürel, halen arazide sürmekte olan altyapı çalışmalarının iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Kaymakam Gürel, OSB’nin kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Fuat Gürel’in daveti üzerine bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Muğla’ya geldiği ilk günden beri Milas OSB ile yakından ilgilendiğini belirterek “Çünkü bu OSB sadece Milas’ın değil Muğla’nın en önemli yatırımı. Bir diğer önemli proje ise Aydın – Güllük demiryolu projesi. Sayın Başbakanın Ulaştırma Bakanlığı döneminde konuyu kendilerine de ilettim; demiryolunun OSB’den geçmesi için. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor” dedi. Muğla’da önemli bir yatırım olarak Teknopark’ın kurulduğunu ve Milas OSB’nin de Teknopark’a hisse ortağı olduğunu anlatan Vali Çiçek “Biz Teknopark kurmak için girişimlerimizi başlattığımızda bize, sizde OSB mi var, ihtisas OSB mi var? Ne yapacaksınız Teknoparkı dediler. Eğer biz önce OSB’yi kuralım sonra ihtisas OSB’yi kuralım sonra Teknopark’ı kurarız diye bekleseydik çok geç kalırdık. Teknopark, olmazsa olmazlarımızdandı” dedi.

Milas OSB’nin dışında Muğla’da ihtisas OSB’lerin de kurulabileceğini anlatan Vali Amir Çiçek, Fethiye’de gıda üzerine ihtisas OSB kurulabileceğini belirtti. Bodrum’da çok güzel yatlar yapıldığını ifade eden Vali Çiçek “Bodrum’da da, Fethiye’de de çok güzel yatlar yapılıyor. Buralarda tersane yapmaya ihtiyacımız var” dedi. Milas OSB arazisinde incelemelerde bulunduğunu da ifade eden Vali Çiçek “Arazi her ne kadar engebeli görünüyorsa da yapılabilecek en iyi yere yapılıyor. Arazi biraz zor ama yapıldığında çok güzel bir OSB olacak. Şu anda çok kararlıyız. Bugün o dağ gibi görünen yerler yarın fabrika olacak. İşçiler çalışmaya başlayacak. Allah yardımcımız olsun. Hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra OSB Müteşebbis Heyeti tarafından, OSB’nin aday üyelerine ve protokole MİTSO Lokalinden iftar yemeği verildi. Bu arada MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Vali Amir Çiçek’in babalar gününü kutlayarak kendisine günün anısı olarak bir armağan verdi.osb 1osb 2osb 4osb 5