NAZİLLİ TİCARET ODASI MİTSO’NUN KONUĞU

16.07.2018 17:06

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ile Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i coğrafi işaretler konusundaki girişimleri ve Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması nedeniyle kutlayan konuk Nazilli Ticaret Odası yöneticileri, coğrafi işaret alınma sürecine ilişkin çeşitli sorular yönelterek bilgi aldılar.

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan kendilerinin de Nazilli’de bazı yöresel ürünler için coğrafi işaret almak istediklerini  belirterek coğrafi işaret süreci hakkında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e sorular yöneltti. MİTSO’nun Milas zeytinyağına coğrafi işaret almasının büyük bir başarı olduğuna işaret eden konuk Oda yöneticileri, bu nedenle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i kutladılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının hemen ardından Milas tepsi böreği ile Milas yağlı zeytini için de coğrafi işaret başvurusu yapıldığını anlattı. Reşit Özer Milas zeytinyağına Avrupa Birliğinden de coğrafi işaret almak üzere başvuruda bulunulduğunu belirterek “Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alabilmek üzere başvurumuzu yaptık. İşlemler devam ediyor. Eğer başarırsak Milas zeytinyağı, AB’den coğrafi işaret almayı başarmış ilk ve tek Türk zeytinyağı olacak” dedi.

Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, konuklarına üzerinde Milas’ın UNESCO’nun dünya geçici miras listesinde yer alan Uzunyuva Anıtmezarındaki lahitin üzerinde bulunan kabartmaların resmedildiği bir tabak armağan etti.