OSB İÇİN ANKARA’DAN UMUTLU DÖNÜLDÜ

25.10.2013 18:19

Milas OSB’de yaklaşık 43 aydır yaşanmakta olan tıkanıklığın aşılabilmesi amacıyla Ankara’ya yapılan ziyaret olumlu geçti. Bakanlıkta yapılan görüşmeler sonucunda sorunun aşılabilmesi için umut belirdi.

1 Nisan 2010 tarihinde yapılan altyapı projelendirme ihalesinin ardından aradan geçen 43 ay içinde bir türlü OSB arazisinin altyapı projelerinin hazırlanamaması üzerine yaşan sorunun çözümü için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek üzere aynı zamanda OSB’nin Müteşebbis Heyet üyesi olan Milas Kaymakamı Fuat Güner, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, OSB Müdürü Haluk Onaran ile AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir Ankara’ya gittiler. Ankara’da AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın öncülüğünde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na giden Milas heyeti burada Bakanlığın OSB’lerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Sanayi Bölgeleri Genel müdürü Yaşar Öztürk ve Bakanlık teknik ekibiyle görüşmeler yaptılar. Görüşmede, Milas OSB’de 43 aydır bir türlü aşılamayan sorunlar ayrıntılı bir şekilde ele alınarak irdelendi. Görüşmelerde, Milas’ın arazilerinin büyük bir bölünün tarım arazisi, sit alanı veya ormanlık alan olması nedeniyle OSB’nin kurulabileceği en uygun alanın mevcut alan olduğu belirtilirken OSB’nin mevcut arazi üzerine kurulması konusunda görüş birliği sağlandı.

Milas OSB’nin bir an önce yapılabilmesi için Milas Belediyesi ve diğer kurumlar ve kuruluşların üzerlerine düşenleri mart ayına kadar yapmaları durumunda OSB’nin altyapısının yapımına en kısa sürede başlanabileceği vurgulandı. Yapılan görüşmelerde, Bakanlığın teknik heyeti ile yol genişlikleri, alanlar arasındaki kot farklılıkları ve arazinin engebe sorunun giderilmesi konularında ayrıntılı görüşmeler yapılırken belirtilen sorunların kısa sürede aşılması konusunda umut belirdi.

Milas heyeti ile Bakanlık yetkilileri arasındaki görüşmelere katılan Muğla AKP Milletvekili Ali Boğa, OSB’lerin yerel ekonomi ve ülke ekonomisi için büyük katkılarının olduğunu belirterek Milas OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi için iki milletvekili olarak ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Milas OSB ile ilgili Ankara’da Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmeleri değerlendiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer şunları söyledi:

“MİTSO Yönetimine geldiğimiz ilk günden beri Milas OSB’deki tıkanıklığın aşılabilmesi için pek çok kişi ve kurumla görüşmeler yaptık. Bunun sonunda Muğla Milletvekili Sayın Ali Boğa’nın da desteği ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileriyle randevu alarak Ankara’ya gittik. Yapılan görüşmeler olumlu geçti. Birkaç noktada ortayı çıkan sorunları da kısa sürede elbirliğiyle aşacağımıza inanıyorum. Bu sorunları aşmak çok zor değil. Milaslılar olarak bunu başaracağız. Eksiklerin tamamlanabilmesi için önümüzdeki günlerde daha birkaç kez Ankara’ya gitmemiz gerekebilir. Özel işlerimizi bir yana bırakıp gideceğiz. Başka yolu yok. Mutlaka bu işi başaracağız. Bu konuda son derece kararlıyız. Bize bu konuda Ankara’da yardımcı olan Muğla Milletvekili Sayın Ali Boğa’ya da teşekkür ediyorum”.

OSB İÇİN MİLAS’TAN İSTENENLER :

– OSB arazisinde ortaya çıkacak ve yatırımcının kaçınmasına neden olacak kazı giderleri için OSB müteşebbis heyetinin sorumluluk üstlenmesi.

– OSB’ye kullanma suyu temininin Milas Belediyesi tarafından üstlenilmesi

– OSB arazisindeki su şebekesinin OSB yönetimi tarafından yapılması, OSB’ye kadar olan hattın Belediye tarafından üstlenilmesi.

– OSB arazisi dışındaki kanalizasyon hattının yapımını ve OSB’nin kendi atıksu arıtma tesisinin yapılmasına kadar geçecek sürede Milas Belediyesinin arıtma tesisinden yararlanılması için Belediye Meclisinde karar alınması.

– OSB arazisindeki yağmur sularının Sarıçay’a akıtılmasının sağlanması.

– DSİ’den Sarıçay’da oluşabilecek su taşkınlarına ilişkin koruma planı alınması.

– OSB arasizinin eğim haritasının çıkarılması, enkesitlerin polyelere işlenmesi.

– Bunların yapılmasıyla birlikte ihaleyi kazanmış olan firmanın ihale koşullarının gereğini yerine getirmesi Bakanlık tarafından sağlanacak.