KARO-PLAKA DÖŞEMECİLİĞİ KURSUNU BAŞARIYLE TAMALADILAR

06.08.2013 17:45

Kısa adı “UMEM” olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri – Beceri 10 Projesi kapsamında Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen karo plaka döşemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan 28 kişiye törenle başarı belgeleri ve armağanları verildi. Kale Seramik tarafından sağlanan seramikleri Milas kız Termik ve Meslek Lisesi’nin toplantı salonuna döşeyerek eğitimlerini tamamlayan ve ustalaşan 28 kurs katılımcısına yine Kale Seramik grubu tarafından hazırlanan birer alet edevat çantası armağan edildi.

Türkiye’deki “vasıfsız işgücü”ne mesleki beceri kazandırmak amacıyla başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) – Beceri 10 Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB – ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında bir süre önce 81 ilde proje başlatıldı. Halen devam etmekte olan proje kapmasında Milas’ta da bir seramik döşemeciliği kursu açıldı. Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Kale Seramik Grubunun teknik ve malzeme desteğiyle açılan kursuna katılan 28 usta adayı, okulun toplantı salonuyla bazı bölümlerine seramik döşeyerek eğitimlerini tamamladılar. Yaklaşık iki buçuk ay süren eğitimin ardından kursu başarıyla tamamlayan 28 usta adayına Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen bir törenle başarı belgeleri verildi. Törende ayrıca Kale Seramik Grubu tarafından oluşturulan ve seramik döşemeciliğinde kullanılacak alet ve edevatın içinde bulunduğu birer iş çantası armağan edildi. Kursiyerler, başarı belgelerini Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Er, TOBB’ni temsilen Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ile Kale Seramik Grubu temsilcisi Murat Sevinç’in elinden aldılar.

Törende, başarı belgesi alan kurs katılımcıları adına konuşan Tahir Döner ile Mehmet Çetin kursta, bazı doğru bildiklerinin yanlış, yanlış bildiklerinin de doğru olduğunu öğrendiklerini belirterek kursu düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.