SÜRSAN “HERKES BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTİYOR FAKAT…”

04.05.2015 14:29

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından 2014 yılında sektörde en çok ihracat yapan üçüncü firma olan Sürsan Su Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’yi ziyaret ederek kutladı. MİTSO yöneticilerinin ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Sürsan Genel Müdürü Mustafa Yalamaç, firmalarının çalışanlarına sunduğu olanaklar nedeniyle herkesin kendileriyle çalışmak istediği söyledi. Diğer yandan karşılaştıkları bazı olaylar nedeniyle üzgün olduklarını belirten Genel Müdür Mustafa Yalamaç, yönetim kurullarının artık Milas’a yatırım yapmak istemediğini söyledi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gülen ve Milas OSB Müdürü Haluk Onaran, Sürsan Su Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’yi  ziyaret ederek ihracatta göstermiş oldukları başarı nedeniyle kutladılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Sürsan Genel Müdürü Mustafa Yalamaç’a bir kutlama belgesi vererek başarılarının devamını diledi.

MİTSO yöneticilerine teşekkür eden Sürsan Genel Müdürü Mustafa Yalamaç, herkesin kendileriyle çalışmak istediğini ancak kendilerinin bazı konularda kırgın olduklarını söyledi. Doğru, düzgün iş yapma gayreti içinde olduklarını ifade eden Mustafa Yalamaç, çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını ve bu engellerin kendilerini yıldırmadığını ve asla yıldırmayacağını belirterek “Biz kendi işimizi yapmak istiyoruz. Kimsenin işiyle bir işimiz yok. 6 yıldır Milas’tayız. İşimizi doğru düzgün yapmaya çalışıyoruz. Fakat çeşitli engellemelerle karşılaştık. Bunlar bizi yıldırmaz. Bunları hep aştık aşarız da. Fakat kırıldık. Yönetim kurulumuz bu nedenle Milas’ta yatırım yapmama kararı aldı. Oysa biz işimizi doğru düzgün yaptığımız için herkes bizimle çalışmak istiyor. Bizde, çalışanlar için günün her saatinde dört çeşit yemek var. İsteyen istediği kadar yiyor. Sıfır kilometre arabalarla servislerimiz var. Çalışanlar günü gününe ücretlerini alıyorlar. Hiçbir gecikme, aksama olmuyor. Bu yüzden herkes bizimle çalışmak istiyor. Fakat karşılaştığımız engellemeler bizi üzüyor. Yine de yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz de” diye konuştu.

Sürsan Genel Müdürü Mustafa Yalamaç, Milas’tan başka Samsun, Sinop, Trabzon ve İzmir’de de fabrikaları olduğunu Dubai’ye balık ihraç ettiklerini belirterek “Bizim iç piyasa ile bir işimiz yok. İhracata yönelik çalışıyoruz. Dubai’ye balık gönderiyoruz. Eğer Milas Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılırsa havalimanı ile çalışırız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Sürsan’ın ihracattaki başarısını kutlayarak “Biz üyelerimiz için varız. Üyelerimizin haklarını korumak için oda olarak yapılabilecek bir şey varsa yaparız. Sizlerin ihracatınızı kolaylaştırmak istiyoruz. Bu nedenle ısrarla Milas Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılmasını istiyoruz. Bu konuda THY yetkilileriyle de görüştük. Onların da bazı sıkıntıları var, kendilerince haklı oldukları yanlar var. Fakat sonuçta ihracat önemli bir iş. Üyelerimizin ürünlerini en kolay ve en ekonomik bir biçimde ihraç etmeleri için kargo gümrüğünü istiyoruz” diye konuştu.