MUĞLA VALİLİĞİNDEN MİTSOYA AÇIKLAMA; BÖLGE TRAFİK İNŞAAT İÇİN TAŞINIYOR, SONRA DÖNECEK

06.08.2013 17:56

Bir süre önce, Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nin Bodrum’a taşınacağı haberi üzerine Milas’taki Meslek Odaları ortak bir basın açıklaması yaparak Bölge Trafik’in Milas’tan Bodrum’a taşınmasına karşı çıkmışlar ve basın açıklamasına ilişkin haber çeşitli gazetelerde yayınlanmıştı. Bunun üzerine Muğla Valiliğinden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’ya; Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin “İnşaat nedeniyle Bodrum’a geçici olarak taşınacağı ve inşaat bitiminde yeniden Milas’a döneceği” bilgisi verildi. .

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir süre önce Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nin Bodrum’a taşınacağı haberini almıştık. Bununla ilgili olarak Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası, Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlarıyla ortak bir basın açıklaması ile konuyu kamuoyunun gündemine taşımıştık. Konuya ilişkin Muğla Valiliğinden telefonla bir bilgilendirme yapıldı. Bize verilen bilgiye göre Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin, yapılacak inşaat çalışmasının ardından yeniden Milas’a döneceği ve faaliyetini yine Milas’tan sürdüreceği belirtildi. Biz bu konuda Sayın Muğla Valimiz adına yapılan açıklamayı kabul etmek durumundayız. Fakat yine de dileğimiz Milas ile Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin ayrılığının çok kısa sürmesidir. Yoksa basın açıklamamızda da dile getirdiğimiz gibi pek çok açıdan Milaslılar zarar görecektir”.