TOBB ORMAN YANGINLARI İÇİN 50.5 MİLYON TL BAĞIŞLADI

30.09.2021 17:08

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çeki, Ankara’da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer‘e verildi. Yardım çekinin verilmesi törenine Muğla’daki TOBB üyesi odaların ve borsanın başkanları da katıldılar.

TOBB üyesi oda ve borsaların orman yangını sonrasında topladıkları 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çekinin verilmesi töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin maruz kaldığı orman yangınları ile sel afetleri için iş dünyası adına ellerini taşın altına koyduklarını ve 81 ilde ayni ve nakdi yardım topladıklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu konuşmasında seller ve yangınlar dolayısıyla yapılan yardımların genel toplamının 64.1 milyon liraya ulaştığını ifade ederek oda ve borsalar ile Türk iş dünyasını afetlere karşı hazır hale getirmek amacıyla da çalıştıklarını ve bu kapsamda TODBB bünyesinde oda ve borsa başkanlarıyla “Deprem – Afet Çalışma Grubu” oluşturduklarını söyledi.

TOBB tarafından yapılan yardıma teşekkür eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TOBB’un nakdi yardımın yanısıra ayni yardımlarda da bulunduğunu belirterek teşekkür etti.

Ankara’daki törende kampanyaya en yüksek miktarda bağış yapan İstanbul Ticaret Odası, Ankara Ticaret Odası, İstanbul ticaret Borsası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ve Polatlı Ticaret Borsası başkanları da katılırken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘in yanısıra Bodrum ve Marmaris Ticaret Odaları ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Muğla Borsası Başkanı da yer aldılar. Törende, yardımda bulunan oda başkanlarına AFAD adına teşekkür plaketleri verildi.