TÜRK DÜNYASININ GENÇ GİRİŞİMCİLER KOMİTESİNDE MUĞLA’YI İBRAHİM ZEYBEK TEMSİL EDECEK

11.11.2021 16:44

Türk ülkeleri arasında ticaret ve sanayi alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odalarının 3’üncü genel kurulu kapsamında Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Genç Girişimciler Komitesi kuruldu. Komiteye Muğla’yı temsilen Genç Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi Başkanı, Milaslı işadamı İbrahim Zeybek seçildi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan ve Macaristan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine destek olmak amacıyla kurulan, Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Formu 10 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da yapıldı. Forumda konuşan TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu üye ülkeler arasındaki ticaretin daha serbest hale getirilmesi gerektiğini bildirdi. Gümrük işlemlerinin standart hale getirilmesi ve hızlandırılması gerektiğini de ifade eden Hisarcıklıoğlu kadınlar ve gençler arasında girişimciliği özendirmek ve yaygınlaştırmak gerektiğini de ifade ederek “Biz TOBB olarak bu alanda 2007’den bu yana çok aktif çalışıyoruz. Kurmuş olduğumuz kadın ve genç girişimci kurullarımız alanlarında Avrupa’nın en büyük örgütleri arasına girdiler. Yaptıkları projeler, eğitimler ve çalışmalarla kadın ve genç girişimci sayımız hızla arttı” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısı doğrultusunda kurulan Türk TSO bünyesinde oluşturulan Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Genç Girişimciler Komitesine Muğla’yı temsilen Genç Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi Başkanı Milaslı işadamı İbrahim Zeybek seçildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Türk TSO Genç Girişimciler Komitesine seçilen İbrahim Zeybek’i arayarak kutladı ve başarılar diledi.