VERGİ HAFTASINDA VERGİ DAİRESİNDEN MİTSO’YA… “e-DEFTER, e-FATURA, e-ARŞİV KONUSUNDA DİKKATLİ OLUN”

28.02.2020 08:53

*Bu yıl 24 Şubat / 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Milas Vergi Dairesi yetkilileri Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

*Milas Vergi Dairesi yetkilileri MİTSO yöneticilerine 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren e-defter, e-fatura ve e-arşiv konusunda hatırlatmalarda bulundular.

Bu yıl 24 Şubat / 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Milas Vergi Dairesi yetkilileri Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret ettiler. Milas Vergi Dairesi yetkilileri 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren e-defter, e fatura ve e-arşiv konusunda dikkatli olunması için hatırlatmalarda bulundular.

“Vergi Haftası“nı kutlamakta olan Milas Vergi Dairesi yetkilileri MİTSO’yu ziyarette bulundu. Milas Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Uğur Çevizbaş, Gelir Uzman Yardımcası Servet Öztürk ve İlker Soyuer MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen, Ömer Eliş ve Ejder Üstek tarafından konuk edilen Milas Vergi Dairesi yetkilileri, 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren e-defter, e-fatura ve e-arşiv konusunda hatırlatmalarda bulundular. Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Uğur Cevizbaş, uygulamanın henüz yeni olması nedeniyle bazı hatalar yapılabildiğini belirterek bu konuda dikkatli olunmasını tavsiye etti. Müdür Yardımcısı Uğur Cevizbaş, diğer belgeler gibi e-belgelerin de 10 yıl saklanmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak işadamlarının bu konuda tedbirli olmalarını hatırlattı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas Vergi Dairesi yetkililerinin “Vergi Haftası”nı kutlayarak başarılar diledi. Reşit Özer, e-fatura konusunda daha önce MİTSO olarak bir eğitim toplantısı düzenlediklerini belirterek “Önümüzdeki bir iki ay içinde yeni bir eğitim çalışması yapmak istiyoruz. Bunun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Yasanın bazı maddeleri 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek. Bu konuda üyelerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.