YAPILANDIRMADA TAKSİTLERİNİ ÖDEMEYENLER İÇİN BİR HAK DAHA TANINDI

24.01.2019 16:06

*Kamuoyunda “vergi affı, matrah arttırımı ya yeniden yapılandırma kanunu” olarak bilinen vergi ve diğer bazı kamu alacaklarının yapılandırmasından yararlanmak üzere başvuruda bulunmuş oldukları halede taksitlerini zamanında ödeyemeyenlere bir hak daha tanındı.

*Yapılandırma taksitlerini zamanında ödeyemeyenler ödemeleri gereken vergi ve diğer kamu alacaklarının yapılandırılmış taksitlerini Şubat ayı sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmadan yeniden yararlanabilecekler.

Yapılandırmada taksitlerini zamanında ödeyemeyerek bu haklarını yitirenler için yeni bir hak tanındı.

“Karayolları Trafik Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun”a ekleme yapılarak yapılandırmada taksitlerini süresinde ödemeyi kaçıranlara bir hak daha tanındı. Bu durumda olanlar, ödemeleri gereken tutarları 2019 yılının Şubat ayının sonuna kadar, ödeme tarihine kadar geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri koşuluyla yapılandırma hükümlerinden yeniden yararlanabilecekler.

Öte yandan TOBB tarafından yapılan açıklama ile yapılandırılan aidat, munzam aidat ödeme taksitlerini zamanında yapamayarak haklarını yitirenler için de bir hak tanındığı bildirildi. Buna göre, aralarında MİTSO’nun da olduğu TOBB üyesi Oda ve borsalara yapılandırılmış aidat ve munzam aidat taksitlerini zamanında yapamayanların ödemelerini, gecikme zammı ile birlikte Şubat ayı sonuna kadar yapmaları halinde yapılandırmanın sağladığı haklardan yararlanabilmelerine olanak tanındı.