Yeni üretim döneminin hazırlıkları şimdiden başladı ZEYTİN KASALARI UYKU VADİSİ’NDEN…
Birçoğu Ankara’da görev yapmakta veya yaşamakta olan işadamı ve bürokratlarla emeklilerden oluşan 60 üyeli Uyku Vadisi Kooperatifinde gelecek dönemin zeytinyağı üretimi hazırlıklarına şimdiden başlandı. Hasat edilen zeytinin naylon çuvallar içinde fabrikaya getirilip sıkılmasına kadar yine bu çuvallar içinde tutulmasının zeytinyağı kalitesini düşürdüğünü belirten kooperatif yöneticileri üreticilere dağıtmak üzere 1 000 tane kasa satın aldı.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasının zeytinyağının değerine değer kattığını belirten Uyku Vadisi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karaahmet ile Denetleme Kurulu Üyesi Melih Arif Sak, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i ziyaret ederek teşekkür ettiler. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasının yörenin zeytinyağının ihracatı için de çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karaahmet “Bizler çoğumuz Ankara’da yaşamakta olan işadamı, bürokrat ve emeklileriz. Zeytin ağacının, zeytinin ve zeytinyağının ne kadar değerli olduğunu bildiğimiz için 60 arkadaş bir araya gelerek zeytinyağının üretim sürecine katılmak istedik. Yaptığımız araştırmada bu iş için en uygun yerin Milas olduğuna karar verince burada “Uyku Vadisi” adıyla kooperatifimizi kurduk” dedi. Amaçlarının yöredeki üreticilere örnek olacak bir tesis kurmak olduğunu ifade eden Murat Karaahmet “Zeytinyağı üreticisine kaliteli üretim için ön ayak olmak istiyoruz. Bunun da ilk adımı olarak hasat edilen zeytinin naylon çuvallarda tutulmaması gerekiyor. Hasat edildiği andan itibaren fabrikada sıkıma gireceği ana kadar zeytinin hava alabilmesini sağlayan plastik kasalarda taşınmalı ve tutulmalı. Biz de bunun için 1 000 tane plastik kasa aldık. Hasat dönemi geldiğinde bunu üreticilere dağıtacağız” diye konuştu.
Uyku Vadisi Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Melih Arif Sak ise Milas’ın Baharlı mahallesinde, Bodrum karayolu kenarına kurmuş oldukları zeytinyağı üretim tesisinin yöreye örnek olmak üzere kurulduğunu belirterek “Amacımız, üretimden pazarlamaya kadar her alanda üreticimize ön ayak olmak. Bu bizim görevimiz. Bu amaçla Tarım Kredi Kooperatifleriyle de görüşüyoruz. Tesislerimizde üretilen zeytinyağını aracısız bir şekilde, Türkiye’nin her yerindeki Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla tüketiciye ulaştırmak istiyoruz. Üreticiden tüketiciye doğrudan satış yapmak istiyoruz. Böyle bir sistemin kurulması çok önemli. Kooperatifler aracılığıyla pazar payımızı arttırmalıyız” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Uyku Vadisi yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Sizler ilçemize örnek bir tesis kazandırdınız. Sizi kutlarım ve böyle bir tesis kurduğunuz için teşekkür ederim” dedi. MİTSO olarak zeytinyağının ihracatına çok büyük önem verdiklerini anlatan Reşit Özer, “İhracat ancak böyle modern çok üst düzeyde hijyen koşullarına sahip tesislerde yapılacak üretimle mümkün. Siz bu konuda üreticimize örnek oldunuz” dedi. Yıllardır üreticilere, zeytinlerin hasat edildikten sonra naylon çuvallar içinde tutulmaması çağrısında bulunduklarını da anlatan Özer, “Üreticilere plastik kasa dağıtma kararınız için sizi kutlarım. Ancak böyle güzel girişimleriyle üretimde kaliteyi artırabiliriz. Kaliteyi arttırabilmemiz için plastik kasa sistemi çok önemli” dedi.
Yazı detayını buraya yazınız