DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.438,13
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

ZEYTİN HASADI ŞENLİĞİNE DOĞRU… MİLAS ZEYTİN HASADI ŞENLİĞİ’NE MİLLİ PİYANGO DA KATILIYOR

ZEYTİN HASADI ŞENLİĞİNE DOĞRU… MİLAS ZEYTİN HASADI ŞENLİĞİ’NE MİLLİ PİYANGO DA KATILIYOR
11.11.2014 15:54
2.655
A+
A-

*Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımın amacıyla düzenlenecek “Milas Zeytin Hasadı Şenliği”nin hazırlıkları gözden geçirildi.

*29 – 30 Kasım’da yapılacak şenliğin ilk günü akşamı Milas’ta Milli Piyango’nun 29 Kasım çekilişi de yapılacak.

 

Milas’ta 29 – 30 Kasım’da yapılacak Zeytin Hasadı Şenliği’nin hazırlıkları gözden geçirildi. MİTSO’da yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Fuat Gürel, 29 – 30 Kasım’da yapılacak şenliğin ilk günü akşamı Milli Piyango’nun 29 Kasım çekilişinin de Milas’ta yapılacağını söyledi.

Milas adım adım Zeytin Hasadı Şenliği’ne yaklaşıyor. Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, MİTSO, Ziraat Odası, Tarım İlçe Müdürlüğü, Turizm Danışma İlçe Müdürlüğü, TARİŞ, Zeytin Dostu Derneği’nin öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla yapılacak şenliğin hazırlıkları MİTSO’da yapılan toplantıda gözden geçirildi. Kaymakam Fuat Gürel, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Meclis Üyesi Enver Tuna, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit, Kork, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Tarım İlçe Müdürü Oktay Çelik, Milas Turizm Danışma Müdiresi Gülen Kork, TARİŞ Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Kooperatif Müdürü Emin Öngel, eski Muğla Milletvekili ve zeytin üreticisi Umur Akarca, Zeytin Dostu Derneği Muğla Temsilcisi Atila Totoş, Bodrum Temsilcisi Feridun Kaykı ve eşi Nurdan Nimet Kaykı ile Milaslı zeytinyağı üreticilerinden Cemil Zeybek katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Fuat Gürel bu yıl Milas’ın zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için ilk adımın atılacağını ve her yıl adım adım ilerleneceğini söyledi. Kaymakam Gürel, Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ilk günü, Milli Piyango’nun 29 Kasım çekilişinin de Milas’ta yapılmasının sağlandığını belirterek “Milli Piyango’nun çekilişinin de Milas’ta yapılmasını sağladık. Bu da şenliğe ayrı bir renk katacaktır” dedi.

Daha sonra Milas Turizm Danışma Müdiresi Gülen Kork, şenlikle ilgili bugüne dek sağlanan gelişmeler ve oluşan program hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şenliğe belediye olarak gereken desteğin sağlanacağını ifade etti.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ise yaptığı değerlendirme konuşmasında kaliteli zeytinyağına destek verilmesi gerektiğini belirterek “3 aside kadar olan zeytinyağına iyi prim verilsin, 3’ten yüksek yağlara prim desteği verilmesin. Bunu sağlarsak üretici de daha kaliteli zeytinyağı üretmeye yönelecektir” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için oda olarak sürdürdükleri çalışmaları anlatarak Milas memecik zeytinlerinin coğrafi işaret patentini almak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Reşit Özer, şenliğe oda üyesi zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin aktif katılımı için çaba göstereceklerini söyledi.

Milas Tarım İlçe Müdürü Oktay Çelik, Milas’ta bu yıl aktif 68 zeytinyağı fabrikası bulunduğuna dikkat çekerek son yıllarda yapılan yoğun çalışma ve tanıtımlar nedeniyle zeytin üreticisinin giderek bilinçlendiğine dikkat çekerek “Özellikle fuarlardan sonra köylerimizde krom çelik zeytinyağı tanklarının sayısı çok arttı” dedi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da yıllardır Milas’ın zeytinyağları üzerinde kara bir leke bulunduğuna dikkat çekerek “Dışarıda herkes Milas zeytinyağı deyince burun kıvırıyor, o yağ sanayilik yağdır, diyor. Bunda en büyük sorumluluk bize aitti. Halen daha diğer şehirlere tağşişli yağ götürüp Milas yağı diye satıyorlar ve yağlarımızın kötü reklamını yapıyorlar. Şenliğin tanıtıma yararı olacaktır” dedi.

TARİŞ Yöneticisi Kamil Gül ise kendilerinin şenlik için destek olacaklarını bildirdi.

Zeytin Dostu Derneği Muğla Temsilcisi Atilla Totoş da son yıllarda memecik zeytininin özelliklerinin daha iyi anlaşılmaya ve beğeni kazanmaya başladığına dikkat çekerek şenliğe destek vereceklerini ve tadım  eğitimi düzenleyeceklerini söyledi.

Daha sonra şenliğin giderlerinin karşılanması için ilgili kurum ve kuruluşların katkı sağlamaları çağrısında bulunuldu.

IMG_3505 IMG_3502

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr