ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİNE TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU DA GELECEK

05.11.2019 11:05

Bu yıl 2 / 3 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri 6’ıncısı yapılacak olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne yoğun ilgi var. Bu yıl “Tane tane lezzet, damla damla sağlık” sloganıyla yapılacak şenliğe TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak. Hisarcıklıoğlu, şenliğin ilk günü düzenlenecek panelde bir konuşma yaparak ülkemizin zeytin ve zeytinyağı politikasına ilişkin mesajlar verecek.

Milas’ı bu yıl 6’ıncısı yapılacak Zeytin Hasat Şenliği’nin telaşı sardı. 2 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da şenlik yürüyüşü ile başlayacak. Atapark’ta yapılacak halkoyunları gösterilerinin ardından Milas’ın coğrafi işaretli zeytin ve zeytinyağlarının yer aldığı ve çeşitli ürünlerinin tanıtıldığı stantların açılışı yapılacak. Şenlik programı kapsamında Zeytindostu Derneği tarafından zeytin tadım eğitimi yapılırken ayrıca ilçeler arası zeytinyağlı yemek yarışması da düzenlenecek.

Milas’ta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ziraat Odası ile diğer meslek odalarının, kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlenen 6. Zeytin Hasat Şenliği’nin bu yılki sürpriz konuğu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olacak. Hisarcıklıoğlu, aralarında gazeteci Yavuz Donat’ın da olduğu 10 kişilik bir grupla birlikte Milas 6. Zeytin Hasat Şenliği’ne katılacak. Şenlik programı kapsamında düzenlenen Kırsal kalkınmada coğrafi işaretli ürünlerin yeri ve önemi” konulu panelde bir konuşma yapacak olan Hisarcıklıoğlu, daha sonra MİTSO toplantı salonunda oda üyeleri ve çevre il ve ilçelerin oda ve borsa yönetim kurulu başkanlarıyla birlikte bir toplantı yapacak.

Şenliğin bu yıl beklenenin üstünde bir ilgiyle karşılaştığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Şenlikte çitamız her yıl biraz daha yükseliyor. İlgi, her yıl daha da artıyor. Bu, bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Milas zeytinyağına ve sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytinine aldığımız coğrafi işaretler, yaptığımız Zeytin Hasat Şenlikleri Milas’ın adını tüm Türkiye’ye duyurdu. Türkiye’de artık bir Milas zeytin ve zeytinyağı gerçeği var. Daha yolun başındayız. Fakat bu yolda atacağımız en büyük ve en önemli adım ise Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret almak olacak. Başvurumuzu yaptık, işlemler sürüyor. Milas yağlı zeytini için de dosyamızı hazırladık, AB’den de coğrafi işaret almak için önümüzdeki günlerde başvurumuzu yapacağız” diye konuştu ve zeytin ve zeytinyağı dostlarını Milas’a davet etti.