ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİNE TAVSİYE: “ÜRETİMDE HİJYEN, SATIŞTA MARKA”
Zeytinyağı üretiminin hijyenik ortamda yapılması amacıyla Milas Tarım İlçe Müdürlüğü ile Milas Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde zeytinyağı fabrikaları ziyaret edilerek hijyenin önemi anlatılıyor, markalı satış öneriliyor.
Milas zeytinyağının ulaştığı marka değerinin korunması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında Milas Tarım İlçe Müdürü Ali Parlu, Tarım İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlisi Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Ceylan ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Balçık mevkiindeki İnanç Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret ettiler.
Fabrikada hijyen ve temizlik koşullarına uyulması nedeniyle işletme sahibi Eyüp İnanç’a teşekkür eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer fabrikada sıkılan zeytinyağlarının markalı ürün olarak satışa sunulmasını tavsiye etti. Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından talepler gelmeye başladığını anlatan Reşit Özer, “Her geçen gün Milas zeytinyağına ilgi ve talep daha da artıyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Odamızı arayarak nereden güvenilir zeytinyağı alabilirim, diye soruyorlar. Biz de bugüne kadar markasını alan, coğrafi işaretli zeytinyağlarının listesini yayınlıyoruz” dedi ve Eyüp İnanç’ın da kendi markasını alarak fabrikasında ürettiği zeytinyağını markalı ürün olarak satışa sunmasını istedi.
Milas Tarım İlçe Müdürü Ali Parlu da gelecek sezonda Milas’taki zeytinyağı üretim tesislerinin hijyen, temizlik, atıklar ve çevre yönünden sık sık denetleneceğini belirterek “Yapılan denetimlerde belirlenen eksikler için çok yüksek cezalar var. Fabrikacılarımızın mağdur olmaması için özellikle temizlik ve hijyen kurallarına titizlikle uymalarını, çevreyi kirletici davranışlarda bulunmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Parlu, fabrikasında hijyene önem verdiği için de Eyüp İnanç’a teşekkür etti.
Yazı detayını buraya yazınız