CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MİTSO’DA

30.12.2016 16:16

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MİTSO’DA

Orman köylülerinin sorunlarıyla ilgili bir toplantıya katılmak üzere Bodrum’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milas’ta meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve mahalle muhtarlarıyla yapacağı toplantı öncesinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. MİTSO’da Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Sami Kont, Yönetim Kurulu Saymanı Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hayati Çorbacı tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindekiler, bir süre oda yöneticileriyle sohbet ettiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİTSO’daki sohbet sırasında Milas’ın tarihi ve güzel bir şehir olduğunu bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu Milas’ta kurumlar ve meslek odaları arasında örnek gösterilecek bir diyalog ve işbirliği olduğunu duyduğunu da belirterek bu birlikteliği övdü.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MİTSO adına CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “hoşgeldiniz” dedi. Özer, Kılıçdaroğlu’na, üzerinde Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı’nda bulunan Hekatomnos Lahdinin bir yüzündeki kabartmanın resminin olduğu bir porselen anı tabağı armağan etti. Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ile Beçin Ortaçağ Kent Kalıntılarının UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer aldığını anlatan Reşit Özer, bunların UNESCO’nun kalıcı listesine girmesini arzu ettiklerini söyledi. Reşit Özer, konuşmasında MİTSO’nun girişimiyle büyük marketlerle zincir marketlerin toplam raf alanını yüzde 1’inin yerli markalı ürünlere tahsisini sağladıklarını, Milas zeytinyağına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldıklarını anlatarak “Milas zeytinyağı, Türkiye’nin Coğrafi İşaretli 5 zeytinyağından birisi oldu” dedi.

MİTSO Yöneticilerine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Milas’taki meslek odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yapmak üzere MİTSO’dan ayrıldı.

kilicdar-oglu-2

kilicdar-oglu-3