DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46










2012 YILININ SON MİTSO MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2012 YILININ SON MİTSO MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
06.08.2013 17:55
0
A+
A-

*Reşit Özer başkanlığında yapılan 2012 yılının son MİTSO Meclis toplantısında 2013 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

*Meclis toplantısında bütçe uygulama talimatı da yine oybirliği ile kabul edildi.

*Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, aralarında MİTSO’nun da olduğu zeytin üreten bölgelerin TOBB üyesi odalarla birlikte zeytinyağının tüketimini arttırmak amacıyla bir tanıtım kampanyası düzenleneceğini bildirdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında yapılan 2012 yılının son meclis toplantısında 2013 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda bütçe uygulama talimatı da yine oybirliği ile kabul edilirken Meclis Üyesi Ali Zenger’in önerisiyle Oda personeline 750’şer TL yılbaşı ikramiyesi verilmesine oybirliği ile karar verildi.

MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılan oturumda, geçen haftaki Meclis toplantısında Hesapları İnceleme Komisyonuna gönderilen 2013 yılı tahmini bütçesi, komisyondan geldiği şekliyle Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Gelir ve gider denk bir şekilde 1 milyon 350 bin TL olarak görülen bütçe, Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada MİTSO’nun 2013 yılı bütçesi Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun 2013 yılı Bütçesi Uygulama Talimatı da yine Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunduktan sonra Başkan Reşit Özer tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda talimat, oybirliği ile kabul edildi.

Oturumda söz alan MİTSO Meclis üyesi Ali Zenger oda personeline birer maaş yılbaşı ikramiyesi verilmesini önerdi. Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Temmuz ayında oda personeline, performansa dayalı bir zam verdiklerini, bu nedenle ayrıca bir para ikramiyesi düşünmediklerini ancak Meclis üyelerinin kabul etmeleri durumunda bu öneriyi destekleyeceklerini bildirdi. Bazı Meclis üyelerin farklı rakamlar önermelerinin ardından Ali Zenger önergesini 750 TL olarak yeniledi ve bu rakam üzerine Meclis üyeleri arasında uzlaşma sağlandı Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile oda personeline 750’şer TL yeni yıl ikramiyesi verilmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, son bir aylık süreçteki Oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Enver Tuna, 2012 yılının son Meclis toplantısının yapılmakta olduğuna dikkat çekerek “Sayın Meclis Üyeleri, bir yıllık çalışma döneminde yönetimimize verdiğiniz destek nedeniyle sizlere teşekkür ederim. Sizlerin de desteğiyle verimli bir çalışma dönemini geride bırakıyoruz. Yakında seçimler yapılacak. Oda yönetimine kimler gelirse gelsin artık ivmeyi daha da arttırmak durumundayız. Oda çalışmalarında hizmet çıtasını daha da yükseltmek zorundayız” dedi.

Milas’taki zeytinyağı fabrikalarının sorunlarıyla ilgili olarak toplantılar yaptıklarını ancak bu toplantılara bizzat sorunları olan fabrika sahiplerinin ilgi göstermediklerini anlatan Enver Tuna “Fabrika sahiplerimiz kendi sorunlarına sahip çıkmazlarsa biz onların sorunlarını nereye kadar götürebiliriz?” diye sordu.

Zeytinyağının iç tüketimini arttırmak amacıyla TOBB’nin öncülüğünde Ankara’da bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıya aralarında MİTSO’nun da bulunduğu zeytinyağı üretim bölgelerinden 45 odanın başkanlarının katıldığını anlatan Enver Tuna “Burada zeytinyağının iç tüketiminin arttırılması için bir kampanya düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu tanıtım kampanyası profesyonel bir ekiple yürütülecek ve tanınmış sanatçılar, sporcular zeytinyağının reklamını yapacaklar. Bu iş için 5 milyar liralık bir bütçe ayrıldı. Bunun 2.5 Milyar TL’sini TOBB karşılayacak. Kalanı da diğer odalar arasında güçlerine göre paylaştırılacak. Bizim hissemize 10 bin TL düştü. Mutlaka zeytinyağının iç tüketimini arttırmak zorundayız. Zeytinciliğin sorunlarının çözümü buradan geçiyor. Yunanistan’da kişi başına 22 litre, Suriye’de 11 litre, Türkiye’de ise sadece 2 litre zeytinyağı tüketiliyor. Bunu arttırmak zorundayız. Türkiye’de, ne yazık ki çiçek yağı tüketimi yaygın. Üstelik, iç pazarda tüketilen zeytinyağının yüzde 90’ını da ithal ediyoruz Bunu düzeltmemiz lazım. Fakat orada, o toplantıda şunu gördüm ki, Milas zeytinyağının hiç adı geçmiyor. Milas’ta zeytinyağı olduğunu bilen yok. Bu bizim için büyük bir kayıp. Mutlaka Milas zeytinyağının üretim kalitesini arttırmak zorundayız.” dedi.

Aralık ayı içinde, MİTSO tarafından davet edilen dış ticaret istihbaratı uzmanı Yaman Koç’un bir konferans verdiğini ve hangi ülkenin hangi ürünlere ihtiyacı olduğunun, bu ihtiyaçların hangi firmalar tarafından ithal edilmekte olduğunun, bu firmaların bilançolarına, güvenilirlik durumlarına bilgisayar ortamında ulaşılabilmenin yollarının anlatıldığını belirten Enver Tuna “Bu konferans özellikle ihracatı düşünen firmalarımız ve işadamlarımız için çok yararlı bir konferanstı. Ne yazık ki, yine katılım çok azdı. Fakat bundan sonra da bu tür eğitim amaçlı konferanslarımız, toplantılarımız devam edecek” diye konuştu. Enver Tuna daha sonra MİTSO Meclis üyelerinin yeni yıllarını kutlayarak sözlerini tamamladı.

Başka söz almak isteyen olmayınca oturum, Meclis üyelerinin yeni yıllarını kutlayan Meclis Başkanı Reşit Özer tarafında kapatıldı.