ENVER TUNA, MUĞLADAN TEK TEMSİLCİ OLARAK DEİK DELEGELİĞİNE SEÇİLDİ.

06.08.2013 17:55

*Yeni yönetim kurulunun belirlendiği DEİK Genel Kurulunda Enver Tuna, Muğla ilindeki TOBB üyesi odaları temsilen Genel Kurul Delegeliğine seçildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Genel Kurul Toplantısı, Başbakan R. T. Erdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci E. Bağış, Ekonomi Bakanı Z. Çağlayan ve TOBB ve DEİK Başkanı R. Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla yapıldı. Toplantıda Muğla’daki TOBB üyesi odaları temsilen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna katıldı. Yeni yönetimin belirlendiği Genel Kurul’da Enver Tuna, Muğla ilinin TOBB üyesi odalarını temsilen Genel Kurul delegeliğine seçildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK), Swissotel Otel’de yapılan 2012 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hicarcıklıoğlu, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve çok sayıda iş adamı katıldı.

DEİK Olağan Genel Kurulu’nda, Başbakan R. T. Erdoğan ve Bakanların konuşmalarından sonra TOBB ve DEİK Başkanı R. Hisarcıklıoğlu da bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu seçimine geçildi. Seçimde belirlenen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Rona Yırcalı, Bendevi Palandöken, Şemsi Bayraktar, Hasan Sert, Murat Ülker, Halim Mete, Murat Yalçıntaş, Mustafa Boydak, Ayhan Zeytinoğlu, Şerafettin Aşut, Cem Kozlu, Remzi Gür, Nail Olpak, Başaran Ulusoy, Tuncay Özilhan, Ahmet Akbalık, Erdal Eren, Ferit Şahenk, Tuğrul Erkin, Zeynel Abidin Erdem, Zeynep Bodur Okyay, Mithat Yenigün, Mehmet Habbab, Aykut Eken ve Bahri Can Çalıcıoğlu.

Öte yandan DEİK Genel Kurulunda diğer organ seçimleri de yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Genel Kurula Muğla’daki TOBB üyesi odaları temsilen katılan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, yine Muğla’yı temsilen DEİK’nin Genel Kurul Delegeliğine seçildi.

DEİK Genel Kurulundan sonra bir açıklama yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Sayın Başbakan ve ilgili birçok Bakanın katıldığı DEİK’in Genel Kurul toplantısında Muğla ilindeki TOBB üyesi oda ve borsaları temsilen MİTSO’nun katılmış olması odamızın erişmiş olduğu saygınlığın ve güvenilirliğin bir göstergesi olarak bizim için gurur vericidir. Ayrıca o toplantıda MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak yine Muğla’yı temsilen Genel Kurul delegeliğine seçilmiş olmamız da MİTSO’nun saygınlığının ve güvenilirliğinin bir sonucudur. Sonuçta böylesine önemli kurullarda Milas’ı ve MİTSO’yu temsil etmiş olmaktan kıvanç duyuyoruz” dedi.