5. ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN TANITIMA ÖNEM VERİLECEK

23.07.2018 13:26

Bu yıl 03 – 04 Kasım tarihleri arasında yapılacak 5. Zeytin Hasat Şenliği için hazırlıklar sürdürülüyor. Hazırlıkları gözden geçirmek amacıyla Kaymakam Eren Arslan’ın başkanlığında, MİTSO’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda hazırlıklar gözden geçirildi. Toplantıda şenlik için tanıtıma önem verilmesi kararlaştırıldı.

Kaymakam Eren Arslan‘ın yönetiminde yapılan toplantıya Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, Milas İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, TARİŞ 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım, Satış Kooperatifi Müdiresi Elin Alpay, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Kent Konseyi Başkanı Dr. Mehmet Günlük, Çomakdağ Kültür Derneği Başkanı Hasan Yıldırım, Zeytindostu Derneği adına Feridun Kaykı, Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin ve aralarında Ali Osman Menteşe‘nin de olduğu Milas’taki markalı zeytinyağı üreticilerinden bazıları katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Eren Arslan toplantı öncesi bir ön toplantı yaparak geçen yıllardaki şenliklerin bir değerlendirmesini yaptıklarını belirti. Kaymakam Eren Arslan “Geçen yıllardı yaptığımız şenliklerdeki beklentilerimizle elde ettiklerimizi şöyle bir tartıya koyduğumuzda bazı yaya kaldığımızı değerlendirdik. Özellikle tanıtılması, duyurulması, böyle bir şenliğin varlığını bırakın ulusal veya uluslararası düzeyde, kendi ilçemizde bile tam anlamıyla duyuramamışız. Yani bu konuda eksik kaldığımızı söylemek istiyorum” diye konuştu.

Toplantıda bu yılki Zeytin Hasat Şenliği’nin tanıtımı için hazırlanan tanıtım filmi gösterilerek katılanların görüş ve önerileri soruldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından belirlenen eksiklerin aşılması için çalışmalara ağırlık verilmesi  kararlaştırıldı.