9 Şubat’a kadar açık kalacak… MİLAS 2. GÜNEY EGE EVLİLİK FUARI AÇILDI.

05.02.2020 17:00

*9 Şubat’a kadar açık kalacak Milas 2. Güney Ege Evlilik Fuarında Milas Ticaret ve Sanayi Odası da açtığı stantta Milas’ın çeyiz geleneğinin “olmazsa olmaz”ı olan Milas el halılarını sergiliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Milas 2. Güney Ege Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı’nın açılışı yapıldı. Her gün saat 10.00 – 19.00 arasında ziyarete açık kalacak fuar, 9 Şubata kadar devam edecek.

2. Güney Ege Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı Milas’ta, TARİŞ Fuar Alanında törenle açıldı. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Milas’taki meslek odalarının başkanlarının ve yöneticilerinin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Muhammet Tokat fuarın Milas için önemli etkinliklerden birisi olduğunu belirterek fuarın düzenlenmesi için depolarını fuar alanı olarak tahsis eden TARİŞ Pamuk Birliği yöneticilerine teşekkür etti. Fuarın Milas’ta kurumlar arası ortak akılla, dayanışma içinde açıldığını ifade eden Tokat “Ortak akılla dayanışma içerisinde bu fuar organizasyonu için çabalıyoruz. Açılışa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan da konuşmasında Milas’ın fuarlar kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek “Fiziki olarak mevcutbir alanımız yok ama TARİŞ depolarının fonksiyonel hale getirilip fuarlar için kullanılması ilçemiz ekonomisi için çok önemli. Evlilik fuarının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Çok geniş bir alanı kapsıyor. Stant açan tüm firmalara hayırlı bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.

Fuarın düzenleyici firması Ekpoline Fuarcılık Yöneticisi Yavuz Hakbilir ise açılış konuşmasında fuara geçen yıl 46 firmanın katıldığını ifade ederek “Fuarımıza bu yıl 70 firma katılıyor. Geçen yıl 46 bin olan ziyaretçi sayımızın da bu yıl iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

MİTSO DA STANT AÇTI : GELENEKSEL ÇEYİZLİK MİLAS HALILARI SERGİLENİYOR

Milas 2. Güney Ege Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı’nda fuarı destekleyen kuruluşlardan Milas Ticaret ve Sanayi Odası da bir stant açtı. MİTSO standında bir zamanlar gelinlerin çeyizleri arasında “olmazsa olmaz” sayılan Milas el halıları da sergileniyor. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Milas’ın düğün ve çeyiz kültüründe Milas halılarının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Köylerde genç kızlar kendi çeyizlik halılarını dokurlardı. Biz de günümüzün gelin adaylarına bu geleneği hatırlatmak için, coğrafi işaret”ini aldığımız Milas el halılarının sergilemesini yapıyoruz” diye konuştu.

MİLAS FUARLAR KENTİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR.
Başkan Tokat’ın ardından söz alan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, “Milas fuarlar kenti olma yolunda ilerliyor. Fiziki olarak mevcut bir alanımız yok ama Tariş depolarını fonksiyonel hale getirip, fuarlar için kullanılması ilçemiz ekonomisi için çok önemli. Evlilik fuarının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Çok geniş bir alanı kapsıyor. Stant açan tüm firmalara hayırlı bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi. Stantları gezen protokol üyeleri, firma yetkileriyle de kısa süreli sohbet etme imkanı buldu.
YÜZDE 50 BÜYÜDÜ
İkincisi düzenlenen fuarda bu yıl stant alanları ve firma sayısının yüzde 50 daha büyüdüğüne dikkat çeken Expoline Fuarcılık Yöneticisi Yavuz Hakbilir, “Geçen yıl 46 firma ile başladığımız fuarımıza bu sene 70 firma katıldı. Geçen yıl 46 bin olan ziyaretçi sayımızın bu sene bu sayının ikiye katlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.
‘2. Güney Ege Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı’ 5 – 9 Şubat tarihlerinde 5 gün boyunca 10 ile 19 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.