DOLAR
32,3814
EURO
34,5947
ALTIN
2.386,19
BIST
10.045,74










GİRİŞİMCİ ADAYLARI EĞİTİM İÇİN MİTSO’NUN SINAVINDA

GİRİŞİMCİ ADAYLARI EĞİTİM İÇİN MİTSO’NUN SINAVINDA
26.12.2017 13:35
0
A+
A-

*Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2018 yılının ilk uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak için başvuranlar arasında yapılan sınavla eğitime katılacak 30 kişi belirlendi.
*MİTSO – KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek eğitim 4 / 7 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak ve toplam 35 saat sürecek.
*Eğitim, MİTSO’nun bugüne kadarki eğitimlerinde büyük takdir kazanan Psikolog, Eğitmen Besim Ogelman tarafından verilecek.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yıldaki ilk uygulamalı girişimcilik eğitimi için başvuranlar arasında sınav yapıldı. Eğitime katılmak için başvuruda bulunan 63 kursiyer adayı KOSGEB tarafından düzenlenen soruları yanıtladılar. Yapılan değerlendirme sonucunda kursa katılacak 30 aday belirlendi. MİTSO – KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek eğitim 4 / 7 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak ve toplam 35 saat sürecek.
Yeni iş kuracakların KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için mutlaka katılmaları gereken girişimcilik eğitimi için MİTSO tarafından KOSGEB işbirliğinde yeni yılın ilk eğitimi 4 / 7 Ocak tarihleri arasında MİTSO’da düzenlenecek. Eğitime katılabilmek için başvuruda bulunan 63 girişimci adayından 30’u, yapılan sınavla belirlendi. Uygulamalı girişimcilik eğitimi için başvuruda bulunan 63 aday, MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ve odanın Dış İlişkiler birimi meslek görevlisi Sabiha Çiftçi tarafından yapılan sınavda KOSGEB tarafından gönderilen 25 soruyu yanıtladılar. Yapılan değerlendirme sonucunda kursa katılacak 30 aday belirlendi.
Yeni yılın ilk uygulamalı girişimcilik eğitimi 4 / 7 Ocak 2018 tarihinde MİTSO’da yapılacak eğitimi KOSGEB’in uzman eğitimcilerinden Psikolog, Eğitmen, Eğitim Değerlendirme Uzmanı Besim Ogelman tarafından verilecek. MİTSO’nun bugüne dek düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde büyük taktir kazanan Besim Ogelman’ın vereceği eğitim 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacak ve toplam 35 saat sürecek.
MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde düzenleyeceği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde şu konu başlıklarında katılımcılara bilgilendirmede bulunuluyor.
1 – Girişimcilik ve özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri
2 – İş planı kavramı ve öğeleri
3 – İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları
4 – İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek konular
KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayanlar kendi işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’den 50 bin liraya kadar hibe desteği alabilecekler. Hibe olarak verilecek destekle, işyerinin kirası ödenebilecek, personel gideri karşılanabilecek veya fatura karşılığında belgelenmek koşuluyla işyerinde kullanılan döşeme veya demirbaşların giderleri ödenebilecek.