AKP MUĞLA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖZYER MİTSO’DA; “MİLAS HALISININ COĞRAFİ İŞARET HAKLARININ DEVRALINMASI İÇİN GEREKEN YAPILACAK”

AKP MUĞLA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖZYER MİTSO’DA;  “MİLAS HALISININ COĞRAFİ İŞARET HAKLARININ DEVRALINMASI İÇİN GEREKEN YAPILACAK”
14.04.2017 14:15

16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği için halkoylaması konusunda partisinin görüşlerini anlatmak için ziyaretlerde bulunan AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Özyer, Milas halılarının coğrafi işaret haklarının bu hakları elinde bulunduran Sümer Holding’ten MİTSO’ya devri için gereken desteğin verileceğini söyledi.

AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer, partisinin Milas ilçe yöneticileriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret ederek 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliğine yönelik halkoylaması konusunda partisinin görüşlerini anlattı.

AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve partililer, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Sayman Üye Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hayati Çorbacı; tarafından karşılanarak konuk edildiler. Ziyaret sırasında MİTSO’nun çeşitli konulardaki çalışmalarını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Zor olanı başararak Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldık. Şimdi sırada Milas halılarının coğrafi işaret patent haklarının Sümer Holding’ten devralınması var. Bu konuda sürdürdüğümüz girişimler sonucunda yapılan yasa değişikliği ile devir hakkı tanındı. Ancak yasayla ilgili yönetmelik henüz yürürlüğe girmedi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklerken biz de Sümer Holding’e devir için başvurumuzu yaptık. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer de MİTSO’nun çalışmalarını yakından izlediğini ve bu çalışmaları takdirle karşıladığını anlatarak “Sümer holding zaten tasfiye sürecinde. Devir için bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Biz de size bu konuda gereken desteği vereceğiz” dedi.