Cumhuriyetimizin ve Odamızın kuruluşunun 100’üncü yılını kutladık: YAŞASIN CUMHURİYET!

30.10.2023 16:17

Cumhuriyetimizin ve Odamızın kuruluşunun 100’üncü yılını sevinç ve coşkuyla kutladık.

Odamızın bahçesinde cuma günü saat 16.00’da düzenlenen kutlama şölenine başta Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat olmak üzere geçmiş dönemlerin Milaslı milletvekillerinden bazıları katıldılar. Muğla ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odalarıyla Muğla Ticaret Borsasının Başkanları, Bodrum Ticaret Odası ile Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanları de kutlama törenine geldiler.

Çok sayıda oda üyemizin de katıldığı 100’üncü Yıl Kutlama Şöleninin  açılış konuşmasını MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yaptı. Özer konuşmasında Cumhuriyetinin önemini vurgulayarak daha nice 100 yıllara erişmesi dileğinde bulundu. Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü anımsatan Reşit Özer “Biz de Atatürk’ümüzün bu sözünün gereğini yerine getirerek görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Özer, konuşmasının devamında MİTSO’nun bu güne kadar AB’den Milas zeytinyağına ve yağlı zeytinine coğrafi işaret aldığını, ayrıca TPMK’den 11 Milas ürününü coğrafi işaretlerinin alındığını, 7 Milas ürününün coğrafi işaretini alabilmek için de yazışmaların devam ettiğini anlattı.

Törende daha sonra 100’üncü yıl anısına özel olarak bastırılan madalyonlar oda üyeleriyle konuklara dağıtılmasının ardından 100’üncü yıl pastası MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından kesildi.

Cumhuriyetimizin ve MİTSO’nun kuruluşunun 100’üncü yıl kutlama şöleni akşam, oda lokalindeki yemekle sona erdi.

Yazı detayını buraya yazınız